Molnár Martin történelmi sikere Zandvoortban

Molnár Martin, a Virtuosi Racing magyar versenyzője, történelmet írt a hollandiai Zandvoortban megrendezett brit F4-es bajnokság hatodik állomásán, ahol nemcsak saját, hanem a magyar autósport első dobogós helyezését is megszerezte az FIA által felügyelt sorozatban.

Molnár Martin a nyári szünet után várakozással tekintett a folytatás elé, hiszen a Zandvoorti pálya az egyik kedvence, és az idei évben először került sor a brit F4-es bajnokság keretében erre a helyszínre. A magyar pilóta a szakadó esőben zajló időmérőn a 4. helyet szerezte meg, ami pályafutása eddigi legjobb időmérő eredménye volt. Az első versenyen pedig a 3. helyen ért célba, ezzel sporttörténelmet írva. A versenyen nem voltak zavaró tényezők, mint biztonsági autós fázis vagy megszakítás, így a dobogós helyezést teljes mértékben saját erőből érte el. A hétvége további részében is kiválóan szerepelt, több helyezést javítva az összetettben. Molnár Martin a verseny után köszönetet mondott a támogatásért, és reményét fejezte ki, hogy a szezon hátralévő részében is hasonló sikereket érhet el.

A második versenyen, amelyet a rajtlámpák hibája miatt vasárnapra halasztottak, Molnár a 9. helyről rajtolva a 7. helyen ért célba, és az újoncok között a második legjobb lett. A hétvége harmadik versenyét egy baleset miatt piros zászlóval félbeszakították, de Molnár Martin a megszakítás előtt a 4. helyen állt, és a verseny folytatása után az 5. helyen zárta a futamot.

Kiss Pál Tamás, a MOTAM szakmai vezetője és Martin coach-a, elismerően nyilatkozott a fiatal versenyző teljesítményéről. Kiemelte, hogy Molnár Martin gyors helyzetfelismerése és magabiztos versenyzése jelentős fejlődést mutat. A cél az volt, hogy az újoncok értékelésében utolérjék a Mercedes-junior Yanpu Cuit, ami sikerült is, hiszen Martin a második versenyen azonos tempót autózott vele. Kiss Pál Tamás szerint Molnár Martin folyamatosan fejlődik, és a top 10-ben van a helye a bajnokságban.

A brit F4-es mezőny a hollandiai verseny után Skóciába, Knockhillbe látogat augusztus 10-én és 11-én, ahol a sorozat következő állomása kerül megrendezésre.