Dárdai Pál szerint nem baj a magyar válogatott kiesése

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál szerint nem feltétlenül hátrány, hogy a csapat nem jutott tovább a csoportkörből a 2024-es Európa-bajnokságon, mivel így nagyobb elánnal vethetik bele magukat a világbajnoki selejtezőkbe.

Dárdai úgy véli, hogy a csapatnak most a világbajnoki kijutás a fő cél, és bár az Európa-bajnokságon való részvétel fontos volt, a kiesés a formaidőzítés része lehetett. Megjegyezte, hogy szerencsével akár tovább is juthattak volna, és kiemelte Marco Rossi szövetségi kapitány évek óta tartó jó munkáját, valamint a szurkolók elégedettségét. Dárdai hangsúlyozta, hogy a fiataloknak szükségük van példaképekre, és szerinte a jelenlegi válogatottban vannak ilyenek.

A szakember hozzátette, hogy a torna előtt ő is úgy gondolta, a magyar csapat továbbjuthat a kieséses szakaszba, de az első fordulóban szerzett pont nélküli eredmény meghiúsította ezt a reményt. Dárdai szerint a spanyol és a svájci csapatok kiemelkedő játékát látva a többi csapat inkább az ellenfél hibáira várt.

A Spanyolország–Anglia mérkőzés kapcsán Dárdai úgy vélekedett, hogy a spanyolok dominálni fognak, az angolok pedig kivárnak. Úgy gondolja, ha az angolok jól játszanak, akkor esélyük lehet megnyerni az Európa-bajnokságot, de a spanyolok már bebizonyították, hogy a futball nem csak a letámadásokról és a kontrákról szól.

Végül Dárdai beszélt a jövőjéről is, elmondta, hogy szeptemberben visszatér Berlinbe, a Hertha BSC-hez, ahol szerződése van. Pontos feladatairól nem beszélt, azt a klub fogja majd kommunikálni. A fiairól, Mártonról és Palkóról annyit mondott, hogy jól érzik magukat a Herthánál, és ő nem szól bele az életükbe, csak az a fontos számára, hogy boldogok legyenek. A legkisebb fia, Bence pedig a Bundesliga-ban szereplő Wolfsburgnál folytatja a karrierjét.

A cikk frissítése során nem találtunk kapcsolódó információt a Dárdai Pálról vagy a magyar labdarúgó-válogatottról szóló részekhez az "article-2" azonosítójú hírben, így azokat nem vettük figyelembe a frissítés során. Az "article-4" azonosítójú hírben szereplő események nem kapcsolódnak a labdarúgáshoz, ezért azokat sem vettük figyelembe. Az "article-5" azonosítójú hírben szereplő tragikus események, amelyek Németországban történtek, szintén nem kapcsolódnak a labdarúgáshoz, így azokat sem vettük figyelembe a frissítés során.