Torlódás az M1-es és M5-ös autópályákon

Balesetek miatt jelentős torlódás alakult ki az M1-es és az M5-ös autópályán. Az M1-esen Lébény térségében, az M5-ösön pedig Röszke felé vezető oldalon kell több kilométeres késésre számítaniuk az autósoknak.

Az M1-es autópályán vasárnap délelőtt történt baleset következtében egy személygépkocsi árokba hajtott és az oldalára borult Lébény térségében, Budapest felé vezető oldalon. Az Útinform tájékoztatása szerint a baleset következtében öt kilométeres torlódás keletkezett, ezért ajánlott Lébény és Győr között az 1-es főúton kerülni. A helyszínelés idejére Hegyeshalom irányában egy sávot lezártak, ami további lassulást és torlódást okozhat az érintett szakaszon.

Az M5-ös autópályán is baleset történt, ahol egy ruhaneműt szállító kisteherautó borult fel a Röszke felé vezető oldalon, a Kecskemét északi elkerülő csomópontjánál, a sztráda 80-as kilométernél. A baleset következtében az érintett pályaoldalt teljes szélességében le kellett zárni, mivel az útburkolatra olaj került és szétszóródott az utánfutó rakománya is. A balesethez mentő is érkezett, és a torlódás több mint 2-3 kilométeresre nőtt. A kerülő útvonal a kecskeméti csomóponton keresztül vezet.

Ezen kívül a 71-es főúton, Balatonarács és Balatonfüred határánál történt többrésztvevős baleset. Itt a 37-es kilométernél a négy forgalmi sávból kettőt lezártak, így irányonként csak egy sávon haladhat a forgalom.