Halálos baleset a 63-as főúton és több gyermek kórházba került a hőség miatt

Egy ember életét vesztette, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött a 63-as főúton péntek éjszakai balesetben.

Abánál, a 63-as főút 80-as kilométerénél történt a tragikus közlekedési baleset, ahol két autó eddig tisztázatlan körülmények között karambolozott. A rendőrség a honlapján közölte, hogy a baleset okát még vizsgálják.

A baleset következtében egy autó az árokba borult, és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert a járműből.

A tragédia péntek éjjel 22 óra 40 perckor történt, ami miatt teljes útlezárásra került sor, de a forgalom azóta helyreállt.

A baleset következtében egy ember a helyszínen életét vesztette, továbbá két súlyos és egy könnyű sérültet a mentők kórházba szállítottak.

Egy másik eseményben, Budapesten majdnem hőgutát kapott két kisgyerek, akiket 35 percig hagytak egy forró autóban. Az 1 és 3 éves kisfiúkat járókelők vették észre, és hívtak hozzájuk segítséget. Az anyjuk akkor jelent meg, amikor a rendőrök és a mentők is a helyszínre érkeztek. A gyerekeket kórházba szállították, ahol megfigyelésre kerültek, mivel a hőkimerülés állapotában találták őket, nagyon magas volt a testhőmérsékletük, valamint a légzés- és a pulzusszámuk is. Székesfehérváron pedig a központi zár miatt egy 1 éves kislány rekedt egy autóban a hőségben, őt a rendőrök szabadították ki, miután az anyuka kért segítséget a 112-es segélyhívó számon. A katasztrófavédelem szóvivője szerint percek alatt életveszélyes helyzet alakulhat ki egy bezárt kocsiban a tűző napon, és akár 70 Celsius-fok is lehet az autó belső hőmérséklete, ezért ilyenkor azonnal a segélyhívót kell tárcsázni. A rendőrség egy figyelemfelkeltő videót is közzétett, amely bemutatja, hogy csaknem tíz perc alatt hány fokra emelkedik a hőmérséklet napközben egy napon álló autóban, ami akár 57 fokig is forrósodhat. Felhívták a figyelmet, hogy egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet, és hangsúlyozták, milyen veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.