Sarkadi Kiss János őszintén beszélt daganatos betegségéről

A magyar színészet egyik ismert alakja, Sarkadi Kiss János, aki A mi kis falunk című sorozatból és a Gólkirályság című produkcióból is jól ismert, nyíltan beszélt a rák elleni harcáról és arról, hogy a család és a munka mennyire fontos szerepet játszott a gyógyulásában.

Sarkadi Kiss János, a 49 éves magyar színész, aki leginkább A mi kis falunk Svábjaként és a Gólkirályság Csember FC-jének Klubigazgatójaként ismerhetünk, egy friss interjúban mesélt életének talán legnehezebb időszakáról. Barabás Éva készítette vele az interjút az RTL Portréban, ahol a színész elárulta, hogy rosszindulatú pajzsmirigydaganattal diagnosztizálták, és több műtéten is át kellett esnie. A betegség idején érkező film- és sorozatszerepek segítettek neki túllendülni a súlyos betegségen.

Sarkadi Kiss János elmondta, hogy amikor a betegség kirobbant, éppen akkor kapott szerepeket, amelyek motiválták a gyógyulásban. "Ott feküdtem az ágyon, frissen operált nyakkal, és mondták, hogy kiválasztottak egy szerepre, és hogy egy hét múlva forgatni kéne. Mondtam, hogy én ezt annyira szeretném megcsinálni" – idézte fel az interjúban a színész. Orvosai végül saját felelősségre engedték el, és Sarkadi úgy véli, ez segítette át a legnehezebb pillanatokon. A családja is óriási támogatást nyújtott a gyógyulási folyamat során.

A színész beszámolt arról is, hogy a műtétek közötti időszakban házasodott meg, és harmadik gyermekük is megszületett, ami további pozitív lökést adott az életének. "Ezek mind-mind olyan csodák, amik kinyitnak más ajtókat" – fogalmazott. A színházi feladatok, a Lufi Bábszínház és kislánya, Csenge születése mind hozzájárultak ahhoz, hogy újra teljes életet élhessen.

Sarkadi Kiss János a beszélgetés során a futballról is megosztotta gondolatait, különösen a magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi helyzetéről és az Európa-bajnokságról. Gyermekkorában a Kinizsi SE csapatában játszott, és csatár szeretett volna lenni. A Gólkirályság forgatásán felidézett emlékei között szerepelt edzője, Házi Pista bácsi is, aki mindenkit paplanfejűnek hívott. A színész szerint a Gólkirályság sorozatot sokan szeretik, és a magyar labdarúgás egyfajta görbe tükrét mutatja meg. A válogatottat illetően optimista, és reméli, hogy az Eb-n jól fognak szerepelni.