Kirángatták mellőle a körözött bűnözőt, remegett, mint a kocsonya – megszólalt a siklósi sofőr

A siklósi sofőr, aki mellől a TEK kommandósai kirángattak egy veszélyes körözött bűnözőt, az RTL Híradónak elmondta, hogy remegett, mint a kocsonya. A 39 éves német férfit emberrablás, túszejtés és fegyveres rablás miatt keresték.

A sofőr részletezte az eseményeket: "Lerohantak bennünket, és csak néztem, nem tudtam, mi történik velem" – mesélte a riporternek. A német férfi, akit a TEK kommandósai fogtak el, körülbelül másfél éve élt a hobbikertek egyikében, és az építőiparban dolgozott. A környékbeliek szerint nem beszélt magyarul, kommunikációjához mindig a telefonját használta fordításra.

A helyi lakosok nem hallottak róla rosszat, sőt, állításuk szerint alkalmazottai is voltak, és semmi törvénysértő tevékenységről nem tudtak. Azonban a híradó információi szerint a férfi és társa fogva tartott egy autószerelőt és annak terhes feleségét, meg is verték őket, és a megölésükkel fenyegetőztek egy több ezer eurós tartozás miatt.

A bűnözők egy autószalonba is betörtek, ahol fegyverrel fenyegetőztek. Amikor a dolgozók értesítették a rendőrséget, a támadók elmenekültek. A Nemzeti Nyomozóiroda az ügy súlyossága miatt kérte a TEK segítségét a férfi elfogásához.