Paul McCartney és a Beatles: Titkok a múltból

Ma ünnepli a 82. születésnapját Paul McCartney, aki a Beatles egykori tagjaként vált világhírűvé. A többszörös Grammy-, Oscar- és Primetime Emmy-díjas angol zenész-producer életével kapcsolatban még mindig vannak kevésbé ismert tények, amelyeket a születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk.

Paul McCartney-t a rajongók "az aranyos Beatle"-ként emlegették, ami a zenésznek egyáltalán nem tetszett. McCartney sosem tartotta magát aranyosnak, és ahogy idősödött, úgy vált egyre komolyabbá és keményebbé.

A Beatles egyik legismertebb dalának, a Yesterday-nek a megalkotása során McCartney plagizálástól tartott. A dallamot a barátnője családjának otthonában "találta meg", és azonnal lejátszotta a zongorán, nehogy elfelejtse. Hetekig érdeklődött a zeneiparban dolgozó ismerőseinél, hogy hallották-e már valahol a dallamot, de végül senki sem ismerte fel, így döntött úgy, hogy az ő saját alkotása.

A Beatles feloszlásával kapcsolatban számos pletyka látott napvilágot, de McCartney szerint John Lennon volt az, aki elhagyta a zenekart. Lennon bejelentése után a menedzser, Adam Klein azt javasolta, hogy a szerződések miatt tartsák titokban a zenekar végeztét. McCartney azonban ezt nem tudta tovább titkolni, és ő jelentette be a feloszlást, amiért sokan őt tekintették a bűnbaknak. Az igazság azonban az, hogy Lennon új életet akart kezdeni.