Prostitúcióra kényszerített lányt öltek meg Győrnél, bőröndbe rejtették a testét

Győr közelében egy prostitúcióra kényszerített fiatal lányt öltek meg, akinek holttestét egy bőröndben rejtették el és egy erdős területre szállították. Az ügyben vádat emeltek egy házaspár ellen.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben. A vádirat szerint a házaspár győri bérlakásába költözött egy jövedelemmel nem rendelkező fiatal nő, aki korábban a feleség fiának volt a barátnője. A kapcsolat véget értét követően a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt a házaspár prostitúcióra kényszerítette, és a bevételt a férjnek kellett átadniuk.

A lakás ajtajára vasrácsot szereltek fel, és az ajtó szinte mindig zárva volt, csupán a férj rendelkezett a kulccsal. Ha a sértett nem akart prostitúciós tevékenységet folytatni, a férj tettleg bántalmazta.

A tragédia 2014 őszén történt, amikor a házaspár összeveszett, mert a feleség megtudta, hogy férje szexuális kapcsolatot létesített a sértettel. A sértettet ezután mindketten olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. A holttestet egy nagyméretű bőröndbe rejtették, majd egy taxival szállították el egy Győr külterületén lévő erdős részhez.

Völcsy András, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a helyszínt később a rendőröknek is megmutatták, akik 2023 februárjában kutyákkal vizsgálták át a környéket, de a holttest és a bőrönd azóta sem került elő.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben 16 év-16 év fegyházbüntetést javasolt, amennyiben beismerik bűncselekményüket. A halmazati szabályokra tekintettel a büntetési tétel akár 22 és fél év szabadságvesztésig is terjedhet. Az érdemi döntést a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Az erőszakos cselekmények áldozatai és az emberkereskedelem sértettjei számára segítséget nyújthat az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat, valamint a NANE Egyesület segélyvonala.