A Ford rekorddöntésre készül a Pikes Peak-en 1400+ lóerős villanyhajtással

A Ford bejelentette, hogy az idei Pikes Peak-i versenyen az F-150 Lightning SuperTruck modelljével kíván rajthoz állni, mely több mint 1400 lóerős teljesítményével és egyedi aerodinamikai csomagjával készül rekordot dönteni.

A Ford néhány hete tette közzé, hogy az F-150 Lightning SuperTruck versenyautóval vesz részt az idei Pikes Peak-i versenyen. A gyártó most fedte fel a versenyautó hajtásláncával és a végleges matricázással kapcsolatos részleteket. Az utcai F-150 Lightning elektromos pickupból származó, de annak csak távoli rokona ez a versenyautó, mely egy olyan egyedi aerodinamikai csomaggal rendelkezik, amely 240 km/h sebességnél több mint 2,7 tonnányi leszorítóerőt képes generálni.

A triplamotoros hajtáslánc, amely több mint 1400 lóerős teljesítményt biztosít, hasonló a tavaly bemutatott SuperVan 4.2 modellben találhatóhoz. Érdekes megjegyezni, hogy a SuperVan 4.0 négy motorral közel 2000 lóerőt produkált.

A versenyautót Romain Dumas fogja vezetni a június 23-i versenyen, aki korábban a Volkswagen I.D. R-rel rekordidőt futott a Pikes Peak-en. A Ford reményei szerint az F-150 Lightning SuperTruck képes lesz megdönteni a SuperVan 4.2 által tavaly felállított 8:47.682-es rekordidőt.