Szöllősi Györgyi és a természet szeretete

Szöllősi Györgyi, az ATV politikai műsorainak ismert arca, a természet szerelmese, és családjával együtt éppen az Országos Kéktúrát járja be. Gyermekkora óta közel áll hozzá a kirándulás, és ezt a szenvedélyt családjával is megosztja, akikkel együtt több tíz kilométeres túrákat tesznek meg a Kéktúra során.

Szöllősi Györgyi elmondása szerint a kirándulás mindig is fontos része volt az életüknek, különösen miután Leányfalura költöztek, ahol a környék adottságai kiválóan alkalmasak a természetjárásra. A Kéktúra régi álmuk volt férjével, és úgy döntöttek, nem várnak a nyugdíjas évekre, hanem gyerekeikkel együtt szeretnék megélni ezeket az élményeket, amelyek során a hétköznapi témáktól eltérő beszélgetésekre is sor kerül.

A család a klasszikus, észak-magyarországi Kéktúrát választotta, Írottkőtől kezdve kelet felé haladva, általában két napos túrákat tervezve, 40-50 kilométeres távokat megtenni egy-egy alkalommal. Szöllősi Györgyi, aki a Tátrába is gyakran ellátogat, elmesélte élete legnehezebb túráját, a Magas-Tátrában található Vörös-torony-hágón, amely a hegység egyik legveszélyesebb hágója. Egy tragikus esemény tanúja volt ott, amikor egy nő lezuhant a sziklafalról, de szerencsére túlélte a balesetet. Ez az esemény mély nyomot hagyott benne, és óvatosságra inti azokat, akik felkészületlenül indulnának a Magas-Tátrába.

Szöllősi Györgyi a túrázáson kívül a saját kertjében is aktívan tevékenykedik, ahol a zöldborsótól kezdve a répán át a karalábéig szinte minden zöldséget maguk termesztenek. Vidéken nőtt fel, ahol természetes volt, hogy mindenkinek saját konyhakertje van, így amikor Leányfalura költöztek, az első dolga volt, hogy saját veteményest alakítson ki, amely mára már egy négyfős családot képes ellátni.