Szentesi Éva: Az élet ragyogása a kórházi ágy nyugalmában

Szentesi Éva írónő, aki nemrégiben újabb daganat miatt esett át egy hét órás műtéten, friss blogbejegyzésében osztotta meg élményeit a gyógyulás útjáról.

Szentesi Éva a napokban került ismét műtőasztalra, ahol a bal veséjét érintő komplikált beavatkozást hajtottak végre. Az írónő részletesen beszámolt arról, hogy a műtét során a csontról és a vastagbélről lehámozták a tumort, azonban az artériáról nem tudták eltávolítani, mivel az túlságosan szorosan tartotta azt. Egy érsebész segítségével végül egy fiatal szarvasmarha szívizomhúrját varrták a helyére, hogy az átvehesse a véráramlást. Szentesi a műtét után arról számolt be, hogy térdtől lefelé nem érezte a bal lábát.

A gyógyulás folyamatáról szóló új bejegyzésében Szentesi leírja, hogy bár a levegő sűrűnek és a tüdeje nehéznek tűnt, testének mégis sikerült könnyűvé válnia. Ebben az állapotban látta meg élete teljes képét, az embereket és az utat, amit be kell járnia. Az írónő szerint sosem látta még ilyen tisztán az életet, mint a kórházi folyosó végén, mintha a Himalája csúcsán állna.

Szentesi Éva továbbá azt írja, hogy a kórházi ágy nyugalmában, a szakértő kezek között érezte először az élet igazi ragyogását. A március óta tartó kibírhatatlan fájdalom megszűnt testében, helyette végtelen béke szállt meg. Úgy érezte, mintha ő maga lenne a világmindenség, és az élet átjárja sejtjeit, mindenben bölcs értelem rejlik. Ebben a nyugalomban végül elaludt.