50 millió forintos Porsche csapódott egy ház falának Londonban

Egy férfi könnyek között ült a járdán, miután egy Porsche Taycan nekihajtott egy épületnek Londonban. A baleset következtében senki sem sérült meg életveszélyesen.

Alig néhány héttel egy másik, kerítésnek csapódó BMW-s baleset után, London egyik utcájában újabb drámai jelenet zajlott le. Egy közel 50 millió forint értékű Porsche Taycan a londoni Harrow kerületében egy ház falának ütközött június 12-én.

A Sun beszámolója szerint a helyszínre érkező mentősök két embert láttak el, és a sofőrt kórházba szállították, de szerencsére senki sem szenvedett életveszélyes sérüléseket, és letartóztatás sem történt.

A baleset után készült felvételeken egy férfi látható, ahogy a járdán ülve fogja a fejét és sír, ami teljesen érthető reakció egy ilyen helyzetben. A közösségi médiában humoros megjegyzések is születtek az esettel kapcsolatban, például hogy „Bocs, haver, ott nem parkolhatsz”, vagy hogy „Szép volt tőle, hogy bekapcsolta a vészvillogót”. Egyesek még az ingatlanközvetítők szokásos értékesítési szövegét is megidézték, mondván, hogy az ingatlan olyan nappalival rendelkezik, „amitől úgy érzed, mintha a szabadban lennél, testre szabott német belsővel”.

A baleset körülményei még vizsgálat alatt állnak, és a hatóságok igyekeznek kideríteni, hogy pontosan mi vezetett az eseményekhez. Eközben a közösségi médiában felmerült vicces megjegyzések mellett komolyabb aggodalmak is megfogalmazódtak a közlekedésbiztonság kapcsán, és felhívások hangzottak el a járművezetők felelősségteljes magatartására. Az eset kapcsán nem érkezett hír arról, hogy az érintett sofőr alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állt volna, azonban a közelmúltban a német rendőrség egy érdekes kéréssel fordult az angol fociszurkolókhoz: sörözés helyett inkább füvezzenek, mivel az alkohol agresszívvá teszi az embereket, a fű pedig lenyugtatja őket. A gelsenkircheni rendőrség szóvivője szerint „nem probléma, ha a szurkolók füvet szívnak az utcán”, és hozzátette, hogy a rendőrség az italozó, ezáltal a potenciálisan erőszakos szurkolókra helyezi majd a fókuszt.