Omar bin Laden: Megbocsátás az apjának

Omar bin Laden, a hírhedt terrorista, Oszama bin Laden negyedik fia, nem tagadja meg családját, és nem változtatja meg vezetéknevét, annak ellenére sem, hogy apja neve világszerte félelmet és rettegést kelt. Omar a festészetben talál lelki békére, és bár sokkolta, hogy apja terroristavezér lett, megbocsát neki.

Omar szerint az emberek általában meglepődnek, amikor megtudják, ki az apja, de kíváncsiak az életére és baráti kezet nyújtanak, ami pozitív emberi tulajdonságokra utal. A művészet segítségével próbálja feldolgozni a múltat, és lefestette azokat a hegyeket is, ahol apja az ikertornyok elleni támadás után elrejtőzött.

Omar elmondása szerint az apja által elkövetett tettek sokkolták, különösen a 2001. szeptember 11-i támadás, amelyről a nagyanyjánál, Dzsiddában értesült. Mélyen aludt, amikor nagybátyja felébresztette a hírrel, hogy Amerikát támadás érte. Omar soha nem gondolta volna, hogy apja képes lenne ilyen vérengzésre, és a családja többé nem is beszélt erről az eseményről.

Omar, aki poszttraumás stressz szindrómával, bipoláris zavarral és a neveltetése okozta lelki sebekkel is küzd, elmondta, hogy az embernek meg kell bocsátania, ha nem is felejtenie, hogy megbékélhessen az érzelmeivel. A múltat múltnak tekinti, és szeretné, ha a világ tudná, hogy felnőtt és jól érzi magát a bőrében.

A család nagyságáról nincsenek hiteles információk, de helyi beszámolók és pletykák szerint Oszama bin Ladennek akár 25 gyermeke is lehetett.