Kovács Patrícia és Ötvös András megkapták az Ajtay Andor Emlékdíjat

Kovács Patrícia számára rendkívül sikeresen zárult az idei évad, hiszen a Vígszínházban elnyerte az Ajtay Andor Emlékdíjat, amelyet kollégája, Ötvös András is megkapott.

A Vígszínházban minden évben két kiváló színész részesül ebben az elismerésben, amelyet maga Ajtay Andor alapított. A díj nem csupán megtiszteltetést jelent, hanem négyszázezer forintos pénzjutalmat is magában foglal. Az elismerést azok a színészek kapják, akik az adott évadban a legjobb alakítást nyújtották a társulat véleménye szerint.

Kovács Patrícia az Instagramon keresztül fejezte ki meghatódottságát és köszönetét: "Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem számítanak a díjak. Nekem ez a díj nagyon sokat jelent. A társulat titkos szavazatai alapján választott zsűri az évad legjobb alakításaiért járó Ajtay Andor Emlékdíjakat nekem és Ötvös Andrásnak ítélte oda. Ebben az évben két meghatározó szerepet játszhattam el. Az Üvegcipőben Adélt és a Magyar Elektrában Klütaimnésztrát" – írta, hozzátéve, hogy hálás a kollégáinak és a darabok rendezőinek, Mohácsi Jánosnak és Valló Péternek.

Az Ajtay Andor Emlékdíj korábbi díjazottjai között olyan neves színészeket találunk, mint Hegyi Barbara, Kern András, Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza és Kútvölgyi Erzsébet, akik mind hozzájárultak a magyar színházművészet gazdagításához.