Hatalmas krokodil fenyegette a kisváros lakóit, végül megették

Egy ausztrál kisváros lakói megsütötték és megették azt a hatalmas krokodilt, amely terrorizálta őket; a CNN jelentése szerint a rendőrség szerdán lőtte le az állatot.

A hatóságok szerint a több mint 3,5 méter hosszú krokodil többször is támadást intézett a helyiek, köztük gyermekek ellen, és több kutyát is megölt, ami miatt szükségessé vált a beavatkozás. Az állatot a lelövés után egy hagyományos recept alapján elkészítették, és egy lakomát rendeztek belőle, amely során levest főztek belőle, és grillen sütötték meg egyes részeit.

Ausztráliában a krokodilok védett fajnak számítanak, és 1971 óta tilos a vadászatuk. Ennek eredményeképpen a korábban kihalás szélén álló állatok száma jelentősen megnőtt, és csak az érintett államban több mint 100 ezer példány él.

Mivel a krokodilok akár 6 méter hosszúra és egy tonnás tömegűre is megnőhetnek, és gyakorlatilag mindent megesznek, ami az útjukba kerül, így az emberek sem érezhetik magukat biztonságban a közelükben. Emiatt a hatóságok évente több száz krokodilt távolítanak el a lakott területek vizeiből.

(A cikk borítóképén egy krokodil látható.)

(A cikk nem tartalmazza a "Hogyan bólogassunk ötnyolcados ritmusra – Tool-koncert az Arénában" című cikkből származó információkat, mivel azok nem kapcsolódnak a krokodilos témához.) ARTICLE END