Tömegmészárlásra készült egy férfi Bad Bunny koncertjén

Kevesen múlt, hogy nem tudta véghez vinni a tervét egy 58 éves amerikai férfi. Az FBI tájékoztatása szerint ugyanis tömegmészárlásra készült az énekes, Bad Bunny koncertjén.

Az amerikai kormány vádat emelt egy arizonai férfi, az 58 éves Mark Adams Prieto ellen a hét elején. Prieto a múlt hónapban került letartóztatásra, miután állítólag tömeges lövöldözést tervezett egy atlantai Bad Bunny-koncerten. A férfi célja egy faji háború kirobbantása lett volna az elnökválasztás előtt.

Prieto ellen vádat emeltek nem regisztrált lőfegyver birtoklásával, lőfegyver-kereskedelemmel és lőfegyver átadásával gyűlölet-bűncselekményben való felhasználás céljából. Amennyiben bűnösnek találják, akár 40 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A gyanúsított állítólag készpénzzel vagy csere útján hozott be félautomata puskákat, hogy elkerülje a szövetségi fegyvertartási hatóságokat. Egy forrás, akit Prieto megpróbált beszervezni a tervébe, értesítette az FBI-t a férfi szándékairól. A Deadline információi szerint ez a forrás volt az, aki felvette a kapcsolatot a hatóságokkal.

A forrás az FBI Phoenixnek tett eskü alatt tett nyilatkozatában elmondta, hogy Prieto úgy véli, a 2024-es választások után nem sokkal bevezetik a hadiállapotot, és hogy előtte tömeges lövöldözésre kell sort keríteni. Prieto állítólag fegyvereket rejtett el a koncert közelében, mielőtt elutazott volna a lövöldözés végrehajtására.