„Visszatértem!” – Céline Dion hamarosan újra színpadra állhat

Céline Dion, a többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő, aki hosszú ideje távol volt a színpadtól a stiff-person-szindróma nevű súlyos betegsége miatt, most már készül a visszatérésre. Heti ötször jár különböző terápiákra, hogy minél előbb újra a közönség elé állhasson.

A stiff-person-szindróma, amelyet 2022-ben diagnosztizáltak nála, egy ritka idegrendszeri betegség, mely izommerevséget és fájdalmas izomgörcsöket okoz, ami miatt bizonyos testrészek mozdulatlanná válhatnak. Dion állapota annyira súlyos volt, hogy kénytelen volt lemondani a világ körüli turnéját, beleértve a 2024 márciusára tervezett magyarországi koncertjét is.

Az énekesnő egy friss interjúban rendkívül pozitívan nyilatkozott állapotáról és arról, hogy nagyon várja a visszatérést. „Nagyon keményen dolgoztunk, hogy összehozzuk ezt a műsort, mert visszatértem. Ott leszek a színpadon. Nem tudom pontosan, mikor, de higgyétek el, hangosan fogom kikiáltani. Alig várom” – mondta Dion, hozzátéve, hogy hangja már újjáépülőben van.

A riportban Dion orvosa, dr. Amanda Piquet is megszólalt, aki elmondta, hogy az énekesnő esete hozzájárult a betegség nagyobb nyilvánosságához, ami elősegíti a diagnosztizálást és a kutatást. Bár Dionnak élete végéig együtt kell élnie a betegséggel, az izomgörcsök enyhítésére alkalmazott terápia segíthet neki abban, hogy újra színpadon énekelhessen.