IKEA: Új lehetőségek a virtuális munkavilágban

Az IKEA úttörő lépést tesz a távmunka területén, fizetett állásokat kínálva a Roblox virtuális platformján.

A svéd bútoráruházlánc, az IKEA, új dimenziókat nyit a távmunka világában, hiszen fizetett pozíciókat hirdetett meg a Robloxon belül megnyíló virtuális áruházához. A vállalat ezzel az első márkává válik, amely fizetett munkát kínál egy játékplatformon.

A június 24-én debütáló virtuális áruház, The Co-Worker Game, lehetőséget biztosít az embereknek, hogy belekóstoljanak az áruházi munka világába. A jelentkezőknek, akiknek legalább 18 évesnek kell lenniük és az Egyesült Királyságban vagy Írországban kell élniük, olyan kérdéseket kell megválaszolniuk, mint például, hogy milyen érzés lenne pixelekké változni, vagy mit tenne az ember, ha elfogynának a pixeles hotdogok.

A sikeresen felvett munkatársak a virtuális áruház különböző részlegeiben dolgoznak majd, segítve a vásárlókat a megfelelő bútorok kiválasztásában és digitális húsgolyókat szolgálva fel. Az órabér 13,15 font, ami közel 6200 forintnak felel meg, és ez az összeg megegyezik egy átlagos londoni IKEA-alkalmazott valós bérével, valamint megközelíti az Egyesült Államokban dolgozó alkalmazottak fizetését.

A fizetett munkatársak mellett a Roblox játékosai is részt vehetnek a virtuális áruház életében, akiknek szintén lehetőségük lesz a vásárlók kiszolgálására, bemutatótermek látogatására, előléptetésre és az IKEA-termékek használatára a virtuális tér berendezéséhez. A Roblox, amely egy amerikai székhelyű játékóriás, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját játékokat hozzanak létre és közösségi médiahálózat elemeit is integrálva, így a felhasználók barátokat szerezhetnek és beszélgethetnek a fejlesztőkkel a virtuális világok felfedezése közben.

A platform az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, különösen a 12-17 éves amerikai fiatalok körében, akik közül mintegy fele használja havonta. Az IKEA nem az első vállalat, amely a virtuális térbe lép, például a Walmart is létrehozott egy virtuális Roblox áruházat, ahol a felhasználók fizikai tárgyakat vásárolhatnak, és azokat postán kapják meg.