Augusztusban újra megnyílik a Duna Group Szabadegyetem

A Duna Group Szabadegyetem augusztusban ismét várja a felsőoktatásban tanuló hallgatókat, akik az infrastruktúra világa iránt érdeklődnek. A háromnapos, teljes mértékben ingyenes program során a résztvevők bejárhatják az M44-es autópálya építését, a Duna Aszfalt lakiteleki központi aszfalt-laboratóriumát és a szolnoki Karcagi Gábor Árvízvédelmi gyakorlópályát.

A szabadegyetemre építőmérnök, építész, vízépítőmérnök, geodéta, térinformatikus, gépész és IT területek hallgatóit várják, összesen 40 főt tudnak fogadni. A Magyar Építők szerint érdemes mielőbb regisztrálni a programra.

A résztvevők a legjobb hazai szakemberektől hallgathatnak előadásokat, és közelről ismerhetik meg Magyarország legizgalmasabb infrastrukturális kivitelezési munkálatait. Tóth László, a Duna Aszfalt Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a kezdeményezés célja a fiatalok felkészítése a jövő kihívásaira.

A szabadegyetem programja az idei évben is a magyar építőipar legizgalmasabb infrastruktúra-projektjeire épül, kiemelt figyelmet kap a digitalizáció és az InfraBIM. Szabó Beatrix, a Duna Aszfalt Zrt. BIM divíziójának vezetője elmondta, hogy a digitális építés, a high-tech eszközök és technológiák alkalmazása áll a program fókuszában.

A Duna Group Szabadegyetem célja, hogy a hallgatók már az egyetemi éveik alatt bepillantást nyerjenek a digitalizált építőipar világába. Augusztusban a Duna Group bemutatja, hogy milyen az út- és hídépítés a digitalizáció korában, és bevezeti a diákokat a 3D-modellek, drónok, fenntarthatósági szempontok, technológiai újdonságok és kivitelezési eljárások világába. Jelentkezni a Duna Group Szabadegyetem oldalán lehet.