A Samsung Galaxy Watch-ok támogatása hamarosan véget ér

Eljárt felettük az idő, egy sor Samsung Galaxy Watch támogatása ér véget hamarosan, ami az összes felhasználót érintő változásokat hoz.

A Samsung néhány éve váltott a Tizen operációs rendszerről a Google-lel közösen fejlesztett WearOS-re az okosórái esetében. A Galaxy Watch 4 és az újabb modellek már ezt a rendszert használják, míg a Watch 3 és régebbi változatok, valamint az Active 1 és 2 még a régi rendszerrel működnek.

Ez a váltás eddig nem jelentett jelentős hátrányt a régebbi órák felhasználóinak, csupán az újabb modellek és a WearOS frissítéseinek hiányát kellett megélniük. Azonban a Tizen operációs rendszer támogatásának leállítása közeledik, ami kellemetlen következményekkel járhat a felhasználók számára.

A Samsung már elkezdte értesíteni a felhasználókat, hogy hamarosan nem lesznek képesek új alkalmazásokat letölteni az óráikra, ezt az információt az Android Authority szúrta ki.

Fontos dátumok a közelgő változásokkal kapcsolatban:

    1. szeptember 30-ig a fizetős alkalmazások és számlapok eltűnnek az órás Galaxy Store-ból.
    1. május 31-től az ingyenes letöltések is megszűnnek.
    1. szeptember 30-án pedig teljesen leáll a támogatás, ekkortól a korábban megvásárolt alkalmazásokat és tartalmakat sem lehet majd újra letölteni.

A technológia világában ritkán marad valami örökké, és bár az utolsó Tizen operációs rendszerrel ellátott Galaxy Watch 2020-ban jelent meg a piacon, a 4-5 éves támogatási ciklus még mindig elfogadhatónak tekinthető.