A hazai drogériák 2022-es teljesítménye

A magyarországi drogériák piacán a dm továbbra is vezető pozíciót tölt be, míg a Rossmann követi, és a Müller a harmadik helyen áll. A három cég közötti versenyben változások figyelhetők meg a friss beszámolók alapján.

A Pénzcentrum által közzétett információk szerint a dm, a Rossmann és a Müller közötti erőviszonyok átrendeződésének lehetünk tanúi. A dm dominanciáját a korábbi években a Rossmann szorosan követte, míg a Müller, amely kisebb bolthálózattal rendelkezik, jellemzően csak a nagyobbak árbevételének felét érte el. A nettó árbevétel növekedését tekintve a dm 2022-ben és 2023-ban is az élen végzett, a Rossmann a második, a Müller pedig a harmadik helyen állt.

Az adózott eredmények terén 2022-ben a Rossmann növekedést mutatott, míg a dm és a Müller visszaesést szenvedett el az előző évhez képest. 2023-ban azonban a dm majdnem megduplázta adózott eredményét, a Müller ötödével növelte azt, de a Rossmann 15%-os csökkenést könyvelhetett el.

A dolgozók átlagbérei tekintetében a Rossmann maradt az élen, a dm a második, míg a Müller a harmadik helyen áll. 2023-ban a Rossmann alkalmazottainak átlagbére meghaladta az 500 ezer forintot.

A drogériák bolthálózatának növekedése is megfigyelhető, ami további versenyt és fejlődést jelezhet a jövőre nézve.