Vizsgálat a Hajdúszováton vízbe fulladt hatéves kisfiú ügyében

A Hajdúszováton történt tragikus eseményben, ahol egy hatéves kisfiú, Diégó vesztette életét a Kösely-csatornában, a rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított. A gyermek halálesetének körülményeit rendkívüli haláleseti eljárás keretében vizsgálják, és kiskorú veszélyeztetése miatt is nyomoznak.

Szerdán délelőtt történt a szomorú eset Hajdúszováton, ahol Diégó a Kösely-csatornába esett és életét vesztette. A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság eljárást indított.

Az Index és a Blikk beszámolója szerint a tragédia akkor történt, amikor a kisfiú a csatorna mellett játszott hétéves bátyjával és barátaikkal. Diégó beleesett a vízbe, testvére próbálta kimenteni, de nem járt sikerrel, ezért értesítették a szülőket, akik azonnal hívták a segélyhívót.

A helyszínre érkező szülők és hatóságok már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók emelték ki a vízből a kisfiút, a mentősök pedig megpróbálták újraéleszteni, de sajnos nem sikerült.

A rendőrség által indított vizsgálat részleteiről a police.hu is beszámolt. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendkívüli haláleseti eljárásban kezeli az ügyet, és a kiskorú veszélyeztetése miatt is folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen.

A tragédia helyszínén lévő családi házban több generáció él együtt, és a családban tíznél is több kiskorú gyermek nevelkedik – tudatta a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál. Értesülések szerint a gyerekek pár száz méterre laktak a csatornától, és kishalat szerettek volna fogni, amikor történt a tragédia. A rendőrség vizsgálja a szülők felelősségét is az eset kapcsán.

Diégó édesapja, Rostás Márk a Tények stábjának elárulta, hogy a tragédia napján pénzt adott Diégónak és a testvéreinek, hogy együtt menjenek el a boltba és vásároljanak maguknak édességet. A gyerekek azonban a közeli csatornához mentek játszani. Pár perccel később Diégó idősebb testvére rohant haza sírva, és értesítette az apját a történtekről. Az elsődleges információk szerint a kisfiú beleesett a vízbe, ám a nyolcéves bátyja a Tények stábjának mást mondott: szerinte valaki belelökte a vízbe a gyereket. A rendőrség a baleset körülményeit rendkívüli halálesetként vizsgálja, és a nyomozásukat kiskorú veszélyeztetése miatt indították meg.