Marco Rossi, a magyar szurkolók kedvence

Egy magyar szurkoló szerint Marco Rossi olyan népszerű Magyarországon, hogy még akkor is mindenki szeretné, ha videóra vennék, ahogy nagymamákat ver a Parlament előtt. Egy másik drukker szerint Rossi a magyar Jürgen Klopp, aki miatt a kétkedőkből álmodozók lettek a magyar szurkolók.

Az Athletic elemzése szerint a magyar válogatott szilárd alapokra építkezik, és a Szoboszlai-varázslatban reménykedhetnek a szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság előtt. A cikkben részletesen foglalkoznak a magyar csapattal, Marco Rossi szövetségi kapitányról, a kulcsjátékosokról, valamint a válogatott erősségeiről és gyengeségeiről is szót ejtenek.

Rossi, aki 2018 óta irányítja a válogatottat, Baróti Lajos óta a leghosszabb ideje tölti be a szövetségi kapitányi pozíciót Magyarországon. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik a „csapat sztárja”, de emellett több játékos is felkeltheti a figyelmet, mint például Csoboth Kevin, aki a válogatott egyik leggyorsabb játékosa, és aki különösen veszélyes lehet a padról beszállva. Milos Kerkez is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az idei szezonban a Premier League-ben, agresszív stílusával és labdavezetésével.

A magyar válogatott erősségei között említik Szoboszlai kreativitását, aki a tavalyi Montenegró elleni hazai meccsen két gólt szerzett, és közel állt a mesterhármashoz. A kapusposzt is erősségnek számít, hiszen Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is kiváló teljesítményt nyújtott az idei szezonban, így Rossi számára nehéz döntés, hogy ki álljon a kapuba.

Azonban a középpályán is akadnak gondok, különösen a középső középpályások pozíciójában, ahol Nagy Ádám idén nem mutatott jó formát. A cikk végén Horváth Krisztofer történetét is megemlítik, aki 13 éves korában nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, de négy évvel később már Olaszországban futballozott, és tavaly debütált a válogatottban.