Álomszerű búcsú a Győri Audi ETO KC számára a Bajnokok Ligájában

Oftedal számára összejött az álomszerű búcsú, és a Győri Audi ETO KC története hatodik BL-győzelmét érte el a SG BBM Bietigheim elleni 30–24-es sikerrel. A győri kézisek érzelmesen beszéltek az öt év után visszahódított trófeáról, míg a német csapat magyarjai büszkék az elért eredményre, noha kissé szomorúak.

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője a leghektikusabb két hónapjáról beszélt életében, amely során a holland válogatottal győztesen megvívott olimpiai selejtező után több rangadó következett, és kiemelte, milyen nagy nyomás alatt edződött. A győriek vezetőedzője szerint fantasztikus játékosokkal dolgozhat, akik a világ legjobbjai közé tartoznak, és a döntőben is nagyszerűen védekeztek, különösen az első tizenhat percben. Silje Solberg, a Győri Audi ETO KC kapusa szerint társai gyakorlatilag olvasták a lövéseket, ami segítette őt a 42 százalék feletti védési mutató elérésében[^gyorietokc.hu].

Jacob Vestergaard, az SG BBM Bietigheim vezetőedzője elismerte, hogy az első félidőben rengeteg problémával küzdött a csapata, és a Győr ellen senkinek sincsen könnyű dolga. Karolina Kudlacz-Gloc, az SG BBM Bietigheim átlövője szerint a védekezés és a kapusok nyerik a meccseket, és ez mutatta meg, miért jutottak döntőbe, de a Győr védelmével meggyűlt a bajuk[^gyorietokc.hu].

Faluvégi Dorottya, az ezüstérmes Bietigheim szélsője az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon nehéz mérkőzés volt, és az ETO ellen szinte lehetetlen volt fogást találni. Szikora Melinda, a Bietigheim kapusa büszke volt a csapat teljesítményére, és azt mondta, hogy a hőstettet hajtottak végre azzal, hogy idáig eljutottak.

Győri-Lukács Viktória, a Győri Audi ETO KC játékosa szerint a BL-trófea kompenzálja számukra az idei Magyar Kupa-, illetve bajnoki második helyüket. A játékos már alig várja az „egyhetes szabadságot”, majd a kőkemény, 21 napos felkészülést az olimpiára[^gyorietokc.hu].

Veronica Kristiansen, a Győri Audi ETO KC norvég klasszis átlövője szerint a szezonjuk igazi hullámvasút volt, de a Bajnokok Ligájában stabilak maradtak, és elérték azt, amit hosszú ideje szerették volna. Kristiansen kiemelte, hogy a magyar bajnokságot és a kupát nem tudták megnyerni, de a budapesti négyes dőntőben bebizonyították, hogy soha nem adják fel[^gyorietokc.hu].

Stine Oftedal, a Győri Audi ETO KC norvég játékosa, aki valószínűleg utolsó klubmérkőzésén lépett pályára, érzelmekkel teli búcsút vett a csapattól. Az utolsó két percben már nem tudta kizárni az érzelmeket, és könnyek között ünnepelte a győzelmet. Oftedal büszke volt az MVP-címre, de úgy érezte, több csapattársa is megérdemelte volna. A norvég irányító, aki 2017-ben érkezett Győrbe, három Bajnokok Ligáját, négy bajnoki címet, és három Magyar Kupát nyert a csapattal, és bár a döntőben a gólszerzés nem ment (négy kísérletből nem sikerült betalálnia), hat gólpasszt osztott ki, amivel a legjobb volt a mezőnyben. Oftedal a meccs után elmondta, hogy szürreális, egyben felemelő érzés volt a csapattársakkal és a szurkolókkal közösen ünnepelni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (2024)

Döntő
Győri Audi ETO (magyar)–SG BBM Bietigheim (német) 30–24
(17–12)

A bronzmérkőzésen
Esbjerg (dán)–Metz (francia) 37–33
(18–18)

Az elődöntőben történt

  • Győri Audi ETO (magyar)–Esbjerg (dán) 24–23(13–9)
  • Bietigheim (német)–Metz (francia) 36–29 (14–15)

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)