Milák Kristóf aranyérmes a Mare Nostrum zárónapján

Milák Kristóf, a szám olimpiai ezüstérmese, 50.75 másodperces versenycsúccsal nyerte meg a 100 méter pillangót a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat harmadik állomásán Monte-Carlóban.

Milák Kristóf, aki szombaton 200 méter pillangón is győzött, vasárnap a 100 méteres távon is remekelt, és ezzel a negyedik helyre lépett elő az aktuális világranglistán, megelőzve Kós Hubertet és az ötkarikás címvédő amerikai Caeleb Dresselt (50.85) . A Honvéd olimpiai bajnoka a 200 méter gyors döntőjében is érdekelt volt, ahol 1:48.02 perces idővel a negyedik helyen végzett .

A verseny vasárnapi zárónapjának kezdete egy medence szűrőrendszerében keletkezett hiba miatt 90 perccel későbbre tolódott, ami miatt a sprintszámokban már csak a döntőket bonyolították le . Ebben a kategóriában Senánszky Petra 50 méter gyorson a harmadik helyet szerezte meg, egy nappal korábbi magyar rekordját ismételve (24.57), amellyel szombaton olimpiai szintidőt is teljesített . Női 200 méter pillangón Sebestyén Dalma 2:09.53 perces idővel ezüstérmet nyert, ezzel tovább erősítve a magyar úszósport sikereit a nemzetközi versenyen .

Milák a tavalyi világbajnokságot kihagyta, és az idei év elején sem úszott versenyen, az országos bajnokságon tért vissza áprilisban. Bár nem úszott rossz időket, a bajnokság után korábbi edzőjével, Selmeci Attilával levonták a tanulságokat, és Milák ismét sok edzést hagyott ki .