Mészáros Lili a Next Top Model Hungary győztese

Mészáros Lili, a TV2 Next Top Model Hungary műsorának győztese, a következő éveket modellkarrierjének és tanulmányainak szentelné, de a harmincas évei elején már szeretne gyermeket.

A 26 éves Lili több hétig tartó kemény küzdelem után diadalmaskodott a modellversenyen, amelynek vasárnapi fináléjáig négy lány jutott el: Mészáros Lili, Vidéki Vivien, Czibolya Niki és Kouyaté Hawa Krisztina. A győzelem még inkább megerősítette őt abban, hogy a közeljövőt a modellkedésnek és a tanulmányainak szánja, gyermekvállalást pedig későbbre tervezi. Lili elmondása szerint a verseny során egy hullámvölgyön esett át, de tekvondós múltja segített neki gyorsan talpra állni.

A döntő négy felvonásból állt, ahol a zsűriben ülő Tombor Zoltán is fotózta a lányokat, és ahol a modelleknek táncolniuk is kellett a kifutón a Dancing with the Stars profi táncosaival. A döntőn családja és szerettei, köztük szülei, keresztanyja, unokatestvérei és hat éve együtt élő párja is jelen voltak, akik együtt örültek a sikerének. Lili szerint családja hölgytagjai könnyek között, a férfiak pedig büszkeséggel a szemükben fogadták a győzelmét.

Az utolsó feladatokra már csak két lány maradt versenyben: előbb Hawától, majd Vivientől búcsúztak – utóbbi szerezte meg a dobogós helyezést. A négy felvonásos döntő végén a zsűri az egész évadban látott munkát elemezte, és arra jutottak, hogy a győzelmet Mészáros Lili érdemli, aki ezzel tízmillió forintot, a Joy magazin címlapján való szereplést, valamint kétéves modellügynökség-szerződést is elnyert.

A modell és párja a műsor alatt nem tudtak kommunikálni, ami nehezen esett nekik, de ez az élmény még inkább megerősítette kapcsolatukat. Lili és kedvese tervezik az esküvőt és a családalapítást, de előtte Lili a modellkarrierjére és tanulmányaira koncentrálna. A Műszaki Egyetem biomérnök szakos hallgatójaként a jövőben is ezen a területen képzeli el magát.

A tekvondó iránti szenvedélye továbbra is fontos számára, bár jelenleg már csak hobbiként űzi a sportot. Lili, aki Tápiószecső közelében lévő Tápióságon kezdte a küzdősportot, mostanra Budapestre költözött, és kevesebb időt tud az edzésekre szánni. A fináléban a már kiesett versenyzők is visszatértek egy közös catwalk erejéig, és a lányok Merő Péter zsűritag, divattervező ruháit viselték. A győztesnek álló tapssal gratulált az egész stúdió, de párja, családja, illetve a műsor másik két Lilije is azonnal a nyakába borult.