Galambkergetés a Roland Garroson

A Roland Garros szombati játéknapján egy váratlan esemény zavarta meg a Danyiil Medvegyev és Tomas Machac közötti mérkőzést, amikor egy sérült galamb landolt a pályán, és a vezetőbíró egy törölköző segítségével kimentette a madarat.

A galamb a Suzanne Lenglen pálya vörös salakjára esett a mérkőzés negyedik szettjében, és a földön maradt, miközben a 2021-es US Open-bajnok Medvegyev éppen Machac ellen játszott. Az eset a játékosok váltása közben történt, és a jelenetet a kamerák is rögzítették. Medvegyev reményét fejezte ki, hogy a madárnak nem esett baja, és hogy talán valami probléma lehetett a szárnyával. Hozzátette, hogy a játékvezető gyengéd volt a madárral, és reméli, hogy az állatot ellátják majd. Damien Dumusois székbíró azonnal cselekedett, lemászott a székéről, felkapott egy fehér törülközőt, és a galamb után ment, amely próbált elugrani, de Dumusois végül elkapta és átadta egy másik személynek, ami tapsot váltott ki a közönségből. Dumusois ezután visszatért a székéhez és bejelentette, hogy a játék folytatódik.

Tomas Machac elmondta, hogy nehéz volt koncentrálni az események után, de igyekezett fókuszálni a mérkőzésre. A közösségi médiában a "Damien Dumusois vs The Pigeon" című videó is megjelent, amely dokumentálta a történteket.

Daniil Medvegyev, aki a következő körben az 11. helyen kiemelt Alex de Minaur ellen játszik majd, hasznosnak találta a rövid megszakítást, mivel lehetőséget kapott egy kis pihenésre egy hosszú játék után. A mérkőzés folytatása után Medvegyev 7-6 (4), 7-5, 1-6, 6-4-es győzelmet aratott. Tomas Machac megjegyezte, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit látott teniszmeccs közben.

A Roland Garros 123 éve íródó történetében nem ez volt az egyetlen emlékezetes esemény. Novak Djokovics, a világelső, egy hihetetlenül izgalmas mérkőzésen, vasárnap hajnali 3 órakor nyerte meg harmadik fordulós mérkőzését az olasz Musetti ellen. Djokovics a negyedik szett derekán szetthátrányban volt, majd fordított és örökké emlékezetes módon nyerte meg a mérkőzést. A szerb klasszis kiemelte a Philippe Chatrier közönségét, amely hajnali 3 óráig a helyszínen maradt és buzdította őt. Djokovics a negyedik szettben 2:2-es állásnál érezte, hogy a francia közönség buzdítása mentális erőt adott neki, ami végül döntőnek bizonyult, mert Musetti a végén megtört. Djokovics elmondta, hogy ez volt élete legjobb, legizgalmasabb mérkőzése a Roland Garroson, és viccesen megjegyezte, hogy a gyerekeknek már rég az ágyban lenne a helyük. A szerb klasszis legközelebb hétfőn lép pályára Párizsban, a 23. kiemelt Francis Cerundolo ellen.

A Roland Garros történetének második leggyorsabb mérkőzését is megrendezték vasárnap, amikor a női világelső Iga Swiatek mindössze 40 perc alatt győzte le Anasztaszia Potapovát a nyolcaddöntőben. Ezzel Swiatek pályafutása leggyorsabb győzelmét aratta, és a Roland Garros történetében csak egyetlen gyorsabb mérkőzés volt: az 1988-as női döntőben Steffi Graf 32 perc alatt győzte le Natrasha Zverevát.

A férfi mezőnyben Carlos Alcaraz is könnyed győzelmet aratott, és sorozatban harmadszor jutott el a legjobb nyolcig Párizsban. Alcaraz a negyeddöntőben a kilencedik kiemelt Sztefánosz Cicipász ellen lép majd pályára, ami a férfi negyeddöntő slágermérkőzése lesz.