Hatalmas csatában került Dániába a Bajnokok Ligája bronzérme, a Győr pedig hatodszor nyerte meg a trófeát

A női kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén az Esbjerg 37–33-as győzelmet aratott a Metz ellen. Nora Mörk és Henny Reistad összesen 26 gólt szereztek, ezzel hozzásegítve csapatukat az első négyes döntős sikerükhöz. A Győri Audi ETO hatodik alkalommal emelhette magasba a BL-trófeát, miután végig vezetve 30–24-re legyőzte a Bietigheim csapatát a döntőben.

Az Esbjerg és a Metz csapata a bronzéremért csatázott, miután előbbi a Győr, utóbbi a Bietigheim ellen veszített az elődöntőben. A dánok első sikerüket aratták a négyes döntők történetében, míg a franciák továbbra is BL-győztes nélkül maradnak a szakágban. A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással, ahol korábban ötször a Metz, háromszor az Esbjerg diadalmaskodott, és egyszer döntetlen született.

A mérkőzés különös jelentőséggel bírt több játékos és Jesper Jensen számára is, akik búcsúzni készültek csapataiktól. Jensen a jövőben kizárólag a dán válogatottal foglalkozik majd, míg több játékos, köztük Kristine Breistöl, Hatadou Sako és Kristina Jörgensen a következő szezontól a Győrben folytatja.

A mérkőzés első felében Henny Reistad kiemelkedő teljesítményt nyújtott, csapata első négy gólját ő szerezte, és már a 10. percben ötödik találatánál járt. A félidő végére azonban döntetlenre álltak a csapatok (18–18). A második félidőben az Esbjerg került előnybe, és bár a Metz próbálkozott a fordítással, Nora Mörk vezérletével a dánok megtartották előnyüket és 37–33-ra megnyerték a bronzmérkőzést.

A vasárnapi döntőben a Győri Audi ETO és a Bietigheim csapott össze, ahol a magyar csapat hatodik alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligája trófeáját. Az első támadást a csapatkapitány, Kari Brattset fejezte be eredményesen, és a Győr végig vezetve, magabiztos játékkal 30–24-re győzött a német csapat ellen. A győriek szélsője, Schatzl Nadine, aki három év után elhagyja a klubot, és a norvég irányító, Stine Oftedal, aki az olimpia után visszavonul, emlékezetes teljesítménnyel búcsúztak a csapattól. Oftedal hatalmas tapsot kapott a bemutatáskor, hiszen hét évig volt a Győr meghatározó játékosa. A Bietigheim magyar játékosai, Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya is nagy tapsot kaptak, ők mindketten korábban a Győrben játszottak.

Az utolsó két percben az egész aréna állva ünnepelte a győri sikert, amellyel a csapat hatodszor is a BL-trófea birtokosa lett. A Győr BL-rekorderként kilencedik szereplésével a négyes döntőben, ebből hétszer az aranyért játszott, és legutóbb 2019-ben nyerte meg a sorozatot. A magyar csapat felemás szezont futott idén, a Ferencváros mögött második lett a Magyar Kupában és a bajnokságban is, így a BL maradt az egyetlen lehetősége a javításra. A közel telt házas arénában a győri játékosokat elképesztő hangulat fogadta, ami csak fokozódott, amikor Brattset Dale megszerezte a vezetést. A Győri ETO az elődöntővel ellentétben jól kezdte a meccset, masszívan védekeztek és gyorsan játszottak, míg a németek nem találták a ritmust, nem is tudták feltörni a belső falat. Az elődöntőben a Győr a dán bajnok Team Esbjerget verte hatalmas csatában, ahol a világklasszis Henny Reistad góljainak köszönhetően többször is feljöttek mínusz egyre, de az utolsó másodpercben a szenzációs Toft kapus megfogta a ziccert, így a végeredmény 24-23 lett a Győr javára.

A Győri Audi ETO vezetőedzője, Per Johansson, aki a holland válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedik, lelkesen értékelte a csapat teljesítményét és kiemelte, hogy a védelem és a kapusok nyerik a trófeákat, ami a döntőben is beigazolódott. A balszélső Fodor Csenge, aki 2018-ban és 2019-ben is a Győr játékosa volt, végre aranyérmet nyert, és elmondta, hogy ez az aranyérem különleges az ő szívének és azoknak a csapattársainak is, akik részesei voltak az elmúlt években az elbukott döntőknek. Győri-Lukács Viktória, aki öt sikeres kísérletből ötször volt eredményes, elárulta, hogy Fodor Csenge reménykedett a gyors és vezetéssel teli mérkőzésben, ami valóra is vált. Az utolsó mérkőzését az ETO-ban játszó Szöllősi-Schatzl Nadine, aki korábban már szerzett ezüst- és bronzérmet a BL-ben, a győzelemmel egészítette ki éremkollekcióját.