Bellingham és Mourinhó különleges találkozása

A Bajnokok Ligája döntője nem csak a pályán zajló küzdelem miatt marad emlékezetes, hanem a lefújás utáni megható és szórakoztató pillanatok miatt is. Jude Bellingham egy különleges kéréssel fordult José Mourinhóhoz, míg Vinicius Jr. egy híres rajongójával örökítette meg a győzelmet.

A Dortmundnak a várható gólok alapján 2-0-ra kellett volna nyernie az első félidőt, de a Real Madrid végül 2-0-ra diadalmaskodott a Bajnokok Ligája döntőjében. A mérkőzés előtt a Dortmund szurkolói nem fogadták kitörő szeretettel José Mourinhót, akit kifütyültek, ellentétben Jürgen Kloppal.

A meccs után azonban Jude Bellingham egy kedves gesztussal állt elő: miután édesanyja nyakába akasztotta az aranyérmet, megkérte Mourinhót, hogy készítsenek egy közös fotót, mivel az anyja régóta nagy rajongója a portugál edzőnek. Ez a találkozó különösen érdekes fénytörést kap, tekintettel arra, hogy Mourinho nem sokkal később, a Fenerbahçe új vezetőedzőjeként lett bejelentve. A hírt az edző a török klub közösségi oldalán jelentette be szombaton éjszaka egy nyolc másodperces videóban.

A másik oldalon Vinicius Jr., aki a második madridi gólt szerezte, Jay-Z-vel, a híres rapperrel és rajongójával szelfizett a pálya szélén, ünneplés közben.

A dortmundiak számára azonban nem csak örömök voltak, hiszen Marco Reus, a klublegenda, élete második, egyben utolsó Bajnokok Ligája döntőjében szenvedett vereséget. A csalódottság ellenére a Dortmund szurkolói méltó búcsúztatást szerveztek számára Londonban.

Mourinho, aki korábban többek között a Portót, a Chelsea-t, az Internazionalét, a Real Madridot, a Manchester Unitedet, a Tottenham Hotspurt és az AS Romát is irányította, a Fenerbahçénél Ismail Kartalt váltja a kispadon. A csapat a második helyen zárta a legutóbbi török bajnoki szezont. A szerződés részleteit a klub egyelőre nem közölte, de a DHA török hírügynökség szerint Mourinho két évre szóló megállapodást írt alá.

Érdekesség, hogy Mourinho egy világítótoronyról ismert csapatban kezdte anno a futballistakarrierjét, és most egy világítótoronyról elnevezett klubban kötött ki. A Fenerbahçe nevét a Fenerbahçe-félszigetről kapta, ahol egy már régóta nem működő világítótorony állt.