Válint Bence dobogós helyezése a Balaton Parkban

A Ferrari magyar versenyzője, Válint Bence a győzelem reményében érkezett a Balaton Parkba, ám az időjárás kihívásai ellenére is büszkén állhatott a dobogó harmadik fokára a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli-sorozat első versenyén.

A Balaton Parkban rendezett versenyen a változékony időjárás, az intenzív eső és az erős szél is megnehezítette a versenyzők helyzetét a 2024-es szezon második hétvégéjén. A 19 éves Válint Bence számára különösen emlékezetes volt a hazai pálya, ahol a Ferrari Budapest Rossocorsa csapatot képviselve a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az összesített tabellán az élen álló Válint Bence az időmérőn a második helyet szerezte meg, de a verseny során egy incidens következtében hátrébb csúszott, amikor is hátulról meglökték az autóját. Ennek ellenére a magyar versenyző higgadtan küzdött vissza, és Giacomo Altoé, valamint Philipp Baron mögött a harmadik helyen ért célba.

Válint Bence a verseny után elmondta, hogy bár győzni érkezett, a harmadik helyezést is fontosnak tartja a bajnokság szempontjából, és ugyanazzal az elszántsággal készül a következő napra. A Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli-sorozat második futama vasárnap 15.15 órakor folytatódik, melyet a Sport 2 csatorna élőben közvetít.