José Mourinho tárgyalásai a Fenerbahcéval

A Fenerbahce labdarúgóklub hivatalosan is megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak José Mario Dos Santos Mourinho Felixszel a vezetőedzői pozíció betöltésére. A klub szombati közleményében hangsúlyozta, hogy a sajtóban megjelent, már lezártnak vélt megállapodások ellenére még nem történt meg Mourinho kinevezése.

A török csapat, amely a legutóbbi szezonban 99 pontot gyűjtve is csak második lett a Super Ligában, három ponttal lemaradva az isztambuli rivális Galatasaray mögött, Mourinhoval erősítheti meg szakmai stábját.

Mourinho, aki korábban olyan klubokat irányított, mint a Porto, a Chelsea, az Internazionale, a Real Madrid, a Manchester United, a Tottenham Hotspur és legutóbb az AS Roma, komoly kihívás elé nézne a Fenerbahce élén. A cél nem kevesebb, mint a bajnoki cím megszerzése, amit a klub legutóbb a 2013–2014-es szezonban ünnepelhetett.

A 61 éves portugál edző az AS Roma csapatával 2022-ben elhódította az Európa-konferencialiga trófeáját, majd a következő évadban az Európa-liga budapesti döntőjébe vezette a csapatot, ahol azonban a Sevillától szenvedtek vereséget büntetőpárbajban.

Az olasz klubnál azonban idén januárban távoznia kellett, amikor a csapat a Serie A-ban a kilencedik helyen állt. Mourinho utódja, Daniele De Rossi irányításával a Roma végül a hatodik helyen zárta a bajnokságot, ezzel biztosítva helyét az Európa-ligában.

Amennyiben a tárgyalások pozitív eredménnyel zárulnak, Mourinho a török Ismail Kartalt váltaná a Fenerbahce kispadján, aki a csapattal mindössze egy vereséget szenvedett el a bajnokságban, de a hat döntetlen miatt nem tudták megvédeni a bajnoki címet.