Brüsszelnek üzentek: veszélyben, ami az embereket mindig összehozza

Hétpontos kiáltványt fogalmazott meg az Európai Sörgyártók Szövetsége az uniós intézményrendszer következő öt évét alakító képviselőknek, amely a söripar aktuális kihívásaira és fejlesztési irányaira helyezi a hangsúlyt.

Lille városa adott otthont a 39. EBC kongresszusnak és a 6. Brewers Forumnak, ahol a söripar jövőjét meghatározó technológiai és termékfejlesztések kerültek előtérbe. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az Indexnek nyilatkozva kiemelte, hogy a fenntarthatóság és a környezettudatosság, valamint az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes sörök térhódítása jelenti a jelenlegi söripari világtrendeket.

A konferencián a söripar különböző területei kerültek reflektorfénybe, beleértve az alapanyag- és csomagolóanyag-gyártókat, a technológiai beszállítókat és a laboratóriumi szakembereket. Kántor Sándor szerint a technológiai fejlődés és a fogyasztói preferenciák változása miatt a gyártóknak folyamatosan fejleszteniük kell termékeiket a piaci pozíciók megőrzése érdekében.

Az alkoholmentes sörök fejlesztése kiemelt figyelmet kapott, ahol az új élesztőtörzsek és a gyártástechnológiai innovációk révén új sörtípusok születnek. Kántor Sándor szerint ezek a fejlesztések jelentik a jövőt, és a fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás a gyártók számára elengedhetetlen.

A hazai kisüzemek számára a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés kihívást jelent, míg Franciaországban a helyi sörkultúra és a gasztronómia ötvözésével új megoldások születnek. Kántor Sándor kiemelte, hogy a terroir-sörök fogalma és a helyi sörturizmus Franciaországban nagy népszerűségnek örvend.

A közelgő európai parlamenti választások fényében az Európai Sörgyártók Szövetsége kiáltványban szólította meg a döntéshozókat, hangsúlyozva a sörfőzés és -fogyasztás kulturális hagyományát és annak fontosságát az európai értéktárban. Kántor Sándor szerint a söripar a fenntartható mezőgazdasági alapanyag-termelésben és a körforgásos gazdaság kialakításában is vezető szerepet tölt be. A kiáltványban felhívják a figyelmet a szabályozási területekre és a kereskedelempolitikai kérdésekre, amelyeket a leendő döntéshozóknak figyelembe kell venniük.

A sport és a vezetői készségek kapcsolatát is kiemelték a francia ESSCA School of Management International magyarországi kampuszán szervezett beszélgetésen, ahol a résztvevők, köztük a Morgan Stanley Hungary és az Accace Hungary vezetői, megosztották tapasztalataikat. A sport által nyújtott hozzáadott érték, mint a céltudatosság, a kitartás és a csapatmunka, gyakran vezetői pozíciókhoz juttatja a fiatalon versenyzőket. A sport, beleértve a sakkot is, stratégiai gondolkodásmódot, alkalmazkodóképességet és nyomás alatti döntéshozatalt fejleszt, amelyek hozzájárulnak a szakmai sikerekhez és a vezetői karrier gyorsulásához.

A cikkben nem található információ az "article-2" azonosítójú hírrel kapcsolatban, mivel az nem kapcsolódik a söriparhoz vagy a cikk témájához.