Önkormányzati kampányban érintett a Tisza Párt

Számos önkormányzati kampányban felbukkan a Tisza Párt logója, holott az érintett jelöltek szerint semmi közük hozzá. Az Élhető Erzsébetváros Egyesület plakátjaira például kéretlenül kerültek fel a párt logóját ábrázoló matricák.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület polgármesterjelöltje, Garai Dóra szerint az egyesület független a pártoktól, és az ilyen jellegű matricák felragasztása ellenük irányuló akció lehet. Garai Dóra elmondta, hogy a választási bizottsághoz nem fordulhatnak, és a rendőrségi feljelentés sem hozna megoldást. A jelölt hozzátette, hogy már csak néhány plakátjuk maradt, amelyeket nem tudnak lecserélni, és az aktivistáik sem távolíthatják el a matricákat, mert azzal plakátrongálás miatt előállíthatják őket.

Garai Dóra nem vádol senkit a történtekért, mivel nem tudja bizonyítani, hogy ki ragaszthatta fel a matricákat. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Hunwald György egykori erzsébetvárosi polgármester egyesületének jelöltjei eredetileg a "Magyar Pétert támogatom!" feliratot használták választási plakátjaikon.

A XV. kerületben egy független polgármesterjelölt, Palocsai Béla is a Tisza Párt nevével kampányol, annak ellenére, hogy korábban kilépett a Momentumból. Palocsai plakátjain a "Tisza" szó kiemelten szerepel, ami arra utalhat, hogy a Tisza Párt támogatását szeretné elnyerni.

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője szerint sokan visszaélnek a párt nevével, és ez nem csak Budapesten, hanem vidéken is előfordul. A párt honlapján felsorolt hivatalos jelöltjeik listájával próbálják megakadályozni a félreértéseket. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a párt csak kevés embert támogat, és ők mind megtalálhatóak a honlapon. A Tisza Párt alelnökeként Magyar Péter szombaton délután 5 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart, ahol olyan témákról fog beszélni, amelyek az Eurobarometer kutatása szerint a magyar embereket a leginkább érdeklik, de a köztelevízióban lezajlott EP-választási vitából kimaradtak. Ezek között szerepel a közegészségügy, új munkahelyek teremtése, Európa jövője és a társadalmi kirekesztettség. Magyar Péter a sajtótájékoztatón e témákkal kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb kérdésre is válaszol majd, és egy bejelentést is tesz.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője, a köztelevízió által szervezett vita után meghívta Magyar Pétert az ATV-be, hogy ott folytassák a vitát. Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy minden vitán ott volt és ott is lesz, és arra kérte Magyar Pétert, hogy állja a szavát és vegyen részt a vitában. „A valódi vitától nem kell félni, ezért várom holnap este az ATV vitáján Deutsch Tamást és Magyar Pétert is” – mondta Dobrev Klára.

Németh Balázs, aki a köztelevízióban lezajlott EP-választási vitának volt egyik műsorvezetője, a közösségi médián keresztül fejtette ki véleményét a vitáról. Meglepőnek találta, hogy a politikusok mennyire nem akartak vagy nem tudtak egymásra reagálni, ami szerinte az előre megtanult szövegek miatt lehetett. Magyar Péter válaszában kritizálta a vitát, és ironikusan megjegyezte, hogy majd vesznek kommunikációs tréninget Németh Balázstól, hogy hogyan lehet egy percben zárszót mondani és reagálni a többi listavezető mondandójára. Magyar Péter szerint, ha valódi vitát szeretett volna látni, akkor nem adta volna a nevét egy ilyen műsorhoz.