Ryan Reynolds Budapestet a közép-európai Hawaii-nak nevezte

Ryan Reynolds, a népszerű színész, feleségével, Blake Livelyval és négy gyermekükkel együtt májusban érkezett Budapestre, hogy a Mayday című akciófilmjét forgassa, és egy hónapot töltött a magyar fővárosban. Egy Instagram-szelfit posztolt a Szépművészeti Múzeum elől, és lelkesen írt a városról, megjegyezve, hogy bár senki sem hívja így, de sokan a közép-európai Hawaii-nak nevezik, hozzátéve, hogy a város barátságos, gyönyörű és végtelenül lenyűgöző.

Reynolds kifejezte, hogy minden másodpercét élvezte a munkának Budapesten, és bár viccnek szánta, a várost melegnek, gyönyörűnek és végtelenül izgalmasnak írta le. A színész pozitív élményeit a magyar fővárossal kapcsolatban Instagram-sztorijában osztotta meg a követőivel, ahol megosztott egy képet is az egyik budapesti nevezetesség előtt pózolva.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is észrevette Reynolds bejegyzését, és Twitteren reagált rá. Orbán Balázs üdvözlő szavakkal osztotta meg a színész posztját, így köszöntötte: „Isten hozta a közép-európai Hawaii-ban, vagyis Budapesten”, és hozzátéve: „Üdv Közép-Európa Hawaii-ján és szívében, azaz Budapesten” egy magyar zászló kíséretében. Valójában senki nem hívja Budapestet a közép-európai Hawaii-nak, de a jelzőt megkapta már Madeira, az Azori-, és a Kanári-szigetek is.

A 47 éves Emmy-díjas színész és családja a belvárosi szálloda elnöki lakosztályát foglalta le, és itt tartózkodásuk során nem igen mutatkoztak a nyilvánosság előtt. A Mayday, amely egy háborús kalandfilm lesz, az Apple-nél készül, Jonathan Goldstein és John Francis Daley írta és rendezi, akiknek legutóbbi munkája a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület volt, de előtte az Éjszakai játékot rendezték, emellett a Pókember: Hazatérés forgatókönyvén is dolgoztak. A cselekményről egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, bár megjegyzendő, hogy a napokban tankok vonultak fel a Hősök terénél.