MLSZ sérelmezi: Kubatov nyilatkozhatott, a győztes paksi elnök nem

Május 15-én a Puskás Arénában rendezett Magyar Kupa döntőjében a Paks 2–0-ra győzött a hosszabbításban, így klubtörténetének legnagyobb sikerét érte el. Az M4 Sport azonban csak a vesztes Ferencváros klubelnökének, Kubatov Gábornak adott lehetőséget nyilatkozatra, a győztes csapat vezetője, Haraszti Zsolt pedig nem kapott szót.

A Magyar Kupa döntőjét követően Kubatov Gábor, aki a kormánypárt alelnöke is, gratulált a Paksnak, majd a Ferencváros csapatáról beszélt, miközben Haraszti Zsolt, akinek a fia a második gólt szerezte, nem nyilatkozhatott élő adásban, noha ott állt készenlétben.

Az MLSZ elnökségi ülésén is téma volt a nyilatkozatok körüli egyenlőtlenség, ami sérti az egyenlő bánásmód és a fair play elveit. A szövetség vezetősége megütközéssel fogadta, hogy csak a vesztes csapat vezetője szólalhatott meg, és állítólag levelet is írtak az MTVA vezérigazgatójának. Az MLSZ nem kívánt részleteket közölni az ügyről, de jelezték, hogy a partneri viszonyban megszokott módon közvetlenül jelzik a kritikájukat az érintettnek.

A Paksot is érzékenyen érintette a történtek, és megerősítették, hogy véleményüket már megismerhette az MTVA. A sportcsatorna vezetése felett átnyúlva döntöttek úgy, hogy Kubatov nyilatkozhasson, aki korábban élesen kritizálta a paksi edzőt, Bognár Györgyöt, de ez most nem került szóba.

Az MTVA sajtóosztályának is írtunk, és amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikkünket. A Telex levelet írt az MLSZ-nek, a Paksnak és az MTVA-nak is, előbbi kettő nem kívánt érdemben reagálni az esetre, utóbbi pedig a cikkük megjelenéséig még nem reagált a megkeresésre.