Lewis Hamilton halálközeli élményéről mesélt

Lewis Hamilton, a Forma-1-es pilóta, a Hot Ones nevű műsorban szerepelt, ahol elárulta, hogy szörfözés közben élt át halálközeli élményt.

Hamilton a műsorban, ahol a vendégek csípős ételeket fogyasztanak beszélgetés közben, mesélt arról, hogy a legfélelmetesebb pillanatot nem a versenypályán, hanem a tengeren élte meg. „Kelly Slaterrel szörföztünk, és egy hatméteres hullám közelített felénk. Kelly figyelmeztetett, hogy veszélyes lesz, de én mégis belemerészkedtem. A következő pillanatban már a halálos zónában találtam magam, és úgy éreztem, itt a vége” – idézte fel a Mercedes pilótája. „Eldobtam a deszkámat, a zátony aljához próbáltam kapaszkodni, miközben a hullámok egyik a másik után csapódtak be. A deszkám kettétört, és alig kaptam levegőt” – folytatta Hamilton a rémisztő történetet.

A beszélgetés során nem derült ki, hogy pontosan mikor történt a veszélyes szörfözés, de Hamilton szörf iránti szenvedélyéről ismert, amely 2014 óta tart, és legutóbb 2022-ben látták a habokat szelni Malibuban.

Bizarr kutatás: Az ilyen színű autókra szívesebben ürítenek a madarak

Hamilton nem csak a szörfözés szeretetéről, hanem autók iránti rajongásáról is ismert. Érdekes lehet számára egy friss kutatás, amely kimutatta, hogy a piros autók tulajdonosainak gyakrabban kell tisztogatniuk a madárürüléket az autójukról. A kutatók szerint a madarak a szemük speciális receptorainak köszönhetően élénkebben érzékelik a színeket, és a pirosra festett autókon szívesebben ácsorognak, illetve azokon végzik el a szükségleteiket. Egy brit kereskedő öt nagyvárosban végzett vizsgálata szerint az összes piros jármű 18 százaléka volt ürülékkel szennyezett, míg a zöld autók esetében ez az arány mindössze 1 százalék volt.

A madárürülék eltávolításának fontosságát sem szabad alábecsülni, hiszen a székletben lévő savak maradandó károsodást okozhatnak az autófestékben. A tisztítást minél előbb, de lehetőleg óvatosan, nedves ruhával kell elvégezni, hogy elkerüljük a festék karcolódását. Hamilton, aki gyakran oszt meg képeket és videókat a közösségi médiában az autóiról, valószínűleg figyelembe veszi ezeket a tanácsokat, hogy járművei mindig tökéletes állapotban legyenek.