Lejárt szavatosságú ételek gyereknapon Karcagon

Karcagi gyerekek kaptak lejárt szavatosságú ételeket a helyi gyereknapon, amit a város fideszes polgármestere, Szepesi Tibor osztott ki. A családi napot Kunné Nánási Mónika szervezte, aki a karcagi 7. számú egyéni választókerület fideszes jelöltje is egyben.

A Déryné Kulturális Központban megrendezett eseményen a gyerekeknek kiosztott édességek egy része lejárt szavatosságú volt. Ez komoly felháborodást váltott ki a szülők körében, amire Kunné Nánási Mónika levélben reagált. A levél szerint a ropogtatnivalókat és az édességeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete szerezte be az Élelmiszerbank budapesti raktárából.

A levélben Kunné részletesen kifejtette, hogy voltak olyan termékek, amelyeknek lejárt a minőségmegőrzési ideje, de a fogyaszthatósági idő még nem járt le. E szerint a ropogtatnivaló még két hónapig, az italpor pedig egy évig fogyasztható volt. Azonban a levél végén felmerült, hogy voltak olyan termékek is, amelyek már a NÉBIH állásfoglalása szerint sem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra, amit Kunné mélységesen sajnált.

A levélből azonban nem derült ki, hogy pontosan melyik élelmiszer jelentett veszélyt a gyerekekre és felnőttekre. A cikk szerzője rákérdezett az érintettnél, hogy melyik termék volt fogyasztásra alkalmatlan, de válasz még nem érkezett. Ha válasz érkezik, a cikk frissítésre kerül. Az ügy heves reakciót váltott ki a szülőkből, és bár Kunné sajnálatát fejezte ki, azt nem árulta el, mely termékek jelentenek potenciális veszélyt azokra, akik nem figyelik a lejárati időt.