Csillogás és luxus a Ráth-villában: Egy estére Downton Abbey-kastéllyá változik

A húszas évek fényűzése költözik a Ráth György-villába szombaton, ahol a látogatók a Downton Abbey sorozat hangulatát idéző esten vehetnek részt.

A Városligeti Fasorban található Ráth György-villa időutazásra hívja a látogatókat: egy estére átalakul a népszerű Downton Abbey sorozat Highclere Castle-jává, és a vendégek megélhetik a Crawley család kastélyának fényűző életérzését.

A Mare Temporis Alapítvány támogatásával a sorozat szereplőinek barátai is életre kelnek, akikkel a vendégek beszélgethetnek, sőt, egy "Ki mit tud a szereplőkről?" versenyen is megmérettethetik magukat.

A program 18 órától 21 óráig tart, és során a korabeli illem, az art deco korszak szépítkezési fortélyai, valamint a női és férfi viseletek és kiegészítők világába kalauzolják el az érdeklődőket. A látogatók nemcsak hallhatnak ezekről az érdekes történetekről, de a korabeli ruhákat fel is próbálhatják, és Damjanovich Márta tánctanár segítségével táncra is perdülhetnek. A programot 21 órától kezdődő mulatság zárja a villa kertjében.

Az est fénypontja az art deco egyedi viseleteit bemutató "Dresszkód: art deco" című kiállítás lesz, ahol Csepregi Noémi kurátor vezeti körbe a közönséget, bemutatva az 1920-1930-as évek női divatját.