Karl Lagerfeld élete a filmvásznon

A „Becoming Karl Lagerfeld” című sorozat 2024. június 7-én debütál Amerikában a Hulu-n, míg más országokban, így Magyarországon is a Disney+ kínálatában lesz elérhető. A Párizsban, Monacóban és Rómában forgatott alkotás első két epizódját május 28-án mutatták be a Le Grand Rex mozijában, ahol a sorozat alkotói és szereplői, köztük Daniel Brühl is, a nézők meglepetésére a vetítés alatt a közönség soraiban foglaltak helyet.

A hamburgi születésű Karl Lagerfeld, aki az 1950-es években költözött Párizsba, divatillusztrátorként kezdte pályafutását, majd a Maison Chloé művészeti igazgatójaként vált ismertté. A Chanelhez való csatlakozása és saját divatházának megnyitása után vált igazi divatikonná. Lagerfeld, aki 85 éves korában hunyt el, életét titkok övezték, és a nyilvánosság előtt zárkózott volt.

A divatdiktátor izgalmas és drámai életútját most egy hatrészes sorozatban követhetik nyomon a nézők a Disney+ felületén. A Raphaëlle Bacqué által írt „Kaiser Karl” című bestseller alapján készült sorozatot Jérôme Salle és Audrey Estrougo rendezte.

A Le Grand Rex moziban tartott bemutatón a mozi szó szerint megtelt, még pótszékeken is helyet kellett biztosítani a vendégeknek. A vetítés előtt a színészek és alkotók, köztük Daniel Brühl, Théodore Pellerin, Arnaud Valois, Alex Lutz, Raphaëlle Bacqué, Jérôme Salle és Isaure Pisani-Ferry is a színpadon sorakoztak fel.

Daniel Brühl, aki Lagerfeldet alakítja, korábban olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint a Good Bye, Lenin!, a Nyugaton a helyzet változatlan, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Hajsza a győzelemért és a Becstelen Brigantik. A több nyelven, köztük franciául is folyékonyan beszélő színész számára nem jelentett gondot a francia gyártású sorozatban való szereplés.

A sorozat első része 1972-ig vezeti vissza a nézőket, bemutatva Lagerfeld kezdeti éveit, amikor még ismeretlen volt a nagyközönség számára. A sorozat a divat császárává válásának útját, a Jacques de Bascher iránti szerelmét, valamint a Yves Saint Laurent-tel és Pierre Bergé-vel folytatott rivalizálását is feldolgozza.

A bemutatón a sorozat első két epizódját vetítették le, amit a jelenlévők tapsviharral jutalmaztak. A vetítés után a színészek és alkotók a közönség sorai között bukkantak fel, majd a premierest egy levezető partival zárták.

A Becoming Karl Lagerfeld hat epizódja 2024. június 7-én érkezik a Disney+ felületére.