Bay Éva otthon termesztett zöldségek mellett teszi le a voksát

Bay Éva a kertészkedés híve, és meg van győződve arról, hogy az otthon termesztett zöldségek ízletesebbek, mint a boltban kapható társaik.

Bay Éva szeret a kertben dolgozni, ahol a férje a fűnyírást végzi, ő pedig a virágokat ülteti és gondozza, valamint a szegélynyírást is magára vállalja. A szabadidejét szívesen tölti a kertben, különösen tavasszal.

A házaspár magaságyásban termeszt zöldségeket, amelyet Bay Éva férje készített el, és amelyet ő hat tő paprikával, négy tő paradicsommal és bazsalikommal ültetett be. Emellett cseresznyefáik is vannak, amelyek éppen érési időszakukban vannak. Bay Éva szerint az otthon termesztett zöldségek és gyümölcsök ízletesebbek, kevésbé vegyszeresek és egészségesebbek. Különleges élmény számára, hogy a reggelihez friss zöldséget szakíthat a saját kertjéből.

Amikor piacra megy, Bay Éva igyekszik olyan eladóktól vásárolni, akik maguk termelik meg az árukat. Gyermekkorában nem volt lehetősége kertészkedni, mivel bérházban éltek, de egy vidéki látogatás során meglepődött, amikor először látott karalábét a földben. Később, amikor kertes házba költöztek, elkezdett élvezni a kertben töltött időt.