A magyarok sportolási szokásai

A magyar lakosság 42 százaléka végez heti rendszerességgel valamilyen sporttevékenységet, és a megkérdezettek többsége, 63 százaléka, havonta 10 ezer forintnál kevesebbet költ erre a célra.

Az MBH Bank és a Visa által végzett kutatás szerint a válaszadók 28 százaléka egyáltalán nem, vagy nem heti rendszerességgel sportol, és a leggyakoribb indok az időhiány. A megkérdezettek közel egyharmada heti egy-két alkalommal, míg 15 százalékuk hetente három vagy több alkalommal végez valamilyen sporttevékenységet.

A sporttevékenységekért történő fizetési módokat illetően a résztvevők 60 százaléka használ bankkártyát, 42 százalékuk készpénzt, 10 százalékuk SZÉP-kártyát, és 8 százalékuk nem fizet, mivel otthon vagy a szabadban sportol.

Az egészségmegőrzés további módjairól szólva a kutatásban részt vevők 78 százaléka táplálkozásra helyezi a hangsúlyt, és a megkérdezettek körülbelül egyharmada, pontosabban 35 százaléka átlagosan legalább havi 30 ezer forintot fordít egészséges ételek vásárlására.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 36 százaléka a személyes egészségen túl is érdeklődik a sport iránt, és rendszeresen ellátogat a hazai sporteseményekre, míg nemzetközi sporteseményeken a válaszadók 16 százaléka vesz részt. Az emberek többsége, 63 százaléka, online felületen vásárol jegyet a sporteseményekre.