„Soha nem volt ilyen hangos a csend” – Tompos Kátyától búcsúztak a hazai hírességek

A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész-énekesnő, Tompos Kátya péntek hajnalban, hosszan tartó betegség után hunyt el, 41 éves korában. Halálhírét számos hazai híresség is megrendülten kommentálta közösségi oldalaikon.

Tompos Kátya halálhírét péntek délelőtt közölte a 24.hu, rámutatva, hogy tragédiája néhány nappal következett be azután, hogy összegyűlt a külföldi gyógykezelésének finanszírozásához szükséges pénzösszeg. A gyűjtéshez jótékonysági aukciókat, koncerteket és gálaestet is rendeztek.

Hrutka Róbert, aki a „Szeretünk Kátya” című jótékonysági gálát is szervezte, egy közös fotóval és egy dalrészlettel búcsúzott: „Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!”.

Ábel Anita korlátozott ideig elérhető Instagram-posztjában így emlékezett meg róla: „Nem sokszor találkoztunk az életben, de tehetsége és kedvessége elragadó volt. Senkit nem hallottam úgy Cseh Tamás dalokat énekelni, mint őt. Reménykedtünk… Isten veled, Kátya, itt maradsz a szívünkben”.

Tóth Gabi szűkszavúan, de annál mélyebb érzelmekkel fejezte ki gyászát: „Nem tudok és nem is akarok mit írni….🖤 egyszerűen nem lehet…🖤 Nyugodj békében Kátya🖤”.

Csonka András és Keresztes Ildikó is megható szavakkal búcsúztak. Csonka András „Felfoghatatlan, igazságtalan. Isten veled, Kátya”, míg Keresztes Ildikó a következőképpen fogalmazott: „Drága Kátya, már nélküled megy tovább a Magános csónak… ülök a reptéren és csak nézek magam elé, hogy ez biztos csak egy rossz álom.. 🖤🕯 Ilyenkor »jó esetben« rájövünk, hogy milyen könnyen itt tud lenni a vég, és mégis egyre gonoszabb és könyörtelenebb ez a világ… De miért??? Annyira törékeny a lét…”.

Falusi Mariann, aki a „Szeretünk Kátya” gálaesten is fellépett, a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy Tompos Kátyát csodálatos művésznek tartotta, és nagyon szerette. „Két évig játszottunk együtt a Chicago című musicalben, hihetetlenül tehetséges művész volt. A gyógyulásáért egy újabb koncertet is terveztünk, de ez sajnos már nem valósulhat meg. Megrendítő látni, hogy egy ilyen tehetséges és erős művész, mint Kátya, egyszer csak elmegy. Nagyon lesújtott a halálhíre” – osztotta meg érzéseit.

Menedzsmentje közleményében így búcsúzott: „Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy a betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit”.

A Centrál Színház, ahol Tompos Kátya utoljára színpadon játszott, saját halottjának tekinti a művészt, és hivatalos Facebook-oldalának borító- és profilképe feketébe borult. A Nemzeti Színház, amelynek Tompos Kátya 2018-ig volt a tagja, kivételes tehetségét és szenvedélyét méltatta. Búcsúzik a Madách, a Vígszínház, a József Attila Színház, valamint a Budapesti Operettszínház és a Müpa is.

Trokán Nóra színésznő, aki a Színművészetin Tompos Kátya osztálytársa volt, egy Instagram-sztoriban búcsúzik a művésztől, Zorán pedig egy 2014-es felvétellel búcsúzik a színésznőtől, akkor együtt énekelték az Esküvő című dalt a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duett-album bemutatóján.

„Kátya. Egy csoda voltál. Gyönyörűség. Egy zseni. A Jóisten adjon neked örök világosságot és nyugalmat. Örülök, hogy ismerhettelek” – írta az Instagramon Szalóki Ági énekesnő. Gyászposztot tett ki többek között ByeAlex is.