A Friss Hús Filmfesztivál legérdekesebb rövidfilmjei

Ismét megrendezésre kerül az ország egyik legizgalmasabb filmfesztiválja, a Friss Hús, ahol a rövidfilmek kerülnek a középpontba. Összeszedtük azokat a filmeket, amelyek miatt érdemes ellátogatni a június 5-éig tartó eseményre.

Varga Gábor Cicaharc című alkotása Pogány Judit és Nagy Mari főszereplésével egy vörös macska körül bonyolódó történetet mesél el, amely a magány témáját boncolgatja. A rendező és Kocsányi András író a rövidfilmek lényegi elemeit használva sűrítik néhány mondatba a teljes sorstörténeteket, miközben a humoros külső mögött komoly mondanivalót rejtő történetet tár fel a nézők elé.

Kizlinger Lilla A Naprendszer közepe című filmje a filmiparban dolgozó fiatalok kihívásait és a személyes ambíciók, féltékenység kérdéseit feszegeti. A film önéletrajzi elemeket is tartalmazhat, hiszen Kizlinger Lilla, aki 22 évesen elnyerte az Ezüst Medvét, a filmiparban szerzett tapasztalatait használja fel a hitelesség jegyében, miközben az abszurd humor és a párkapcsolati drámák is helyet kapnak a történetben.

Heim Vilmos Apám fia című alkotása egy család, illetve két család szétesését mutatja be. A film végén felcsendülő Halász Judit dala, a Testvérek között, egy plusz réteget ad a történethez, amely a gyerekek traumáinak igazságos elosztásáról szól.

Beleznai Márk Felfáztam című filmje egy haldokló párkapcsolat utolsó pillanatait örökíti meg. A történetben a főszereplők, Váradi Gergely és Vetlényi Lili kiválóan adják vissza a kapcsolat végét megelőző melankolikus hangulatot.

Lakatos Tamás Vakáció című rövidfilmje egy család nyaralásra való elindulásának nehézségeit mutatja be, amelyben a rendező nem ad választ a problémákra, hanem inkább érezteti a nézővel, hogy valami nagyon nincs rendben.

A Friss Hús Filmfesztivál vetítési időpontjai és a teljes filmlista a fesztivál hivatalos honlapján érhető el.