Donald Trump Elon Muskból elnöki tanácsadót csinálna

Donald Trump, a volt amerikai elnök, tárgyalásokat folytatott Elon Muskkal, a Tesla vezérigazgatójával arról, hogy ha ismét elnök lesz, tanácsadói szerepet ajánlana neki. A megbeszélés során olyan témák kerültek szóba, mint a határvédelem és a gazdaság.

A Wall Street Journal értesülései szerint a két üzletember közötti korábban nem túl meleg viszony ellenére Trump győzelme esetén elnöki tanácsadóvá nevezné ki Muskt. A tárgyalások konkrét eredmény nélkül zárultak, de a találkozóról tudomással bíró források szerint Musk a határvédelemmel és a gazdasággal kapcsolatos kérdésekben nyújthatna segítséget, amelyek iránt már korábban is mutatott érdeklődést.

A találkozón Musk mellett jelen volt Nelson Peltz milliárdos befektető is, aki és Musk tájékoztatták Trumpot egy választási csalások megelőzésére szolgáló adatalapú projektjükről. Emellett szó esett egy olyan kampányról is, amelynek célja, hogy az üzleti élet befolyásos szereplőit lebeszéljék Joe Biden újraválasztási kampányának támogatásáról.

A találkozó helyszíne Peltz Palm Beach-i villája volt, és márciusban került sor rá, de a részletek csak mostanáig maradtak titokban.

Megjegyzendő, hogy Trump korábban már alkalmazott milliárdos tanácsadókat; Isaac Perlmutter, aki a Marvel vezetésében is fontos szerepet töltött be, a veteránok ügyeivel kapcsolatos tanácsokat adott az elnöknek az előző ciklusában.