A Medve-szurdok nyitása továbbra is várat magára

A népszerű osztrák kirándulóhely, a Medve-szurdok (Bärenschützklamm) nyitása ismét csúszik, az ORF osztrák tévécsatorna szerint június elejére tervezték, de a helyzet változatlan marad.

A Graztól északra fekvő Medve-szurdokban négy évvel ezelőtt, 2020 nyarán történt tragikus baleset következtében egy 50 méter magasból leszakadt szikladarab két turistát ért tragédia áldozatává tett. Az egyikük, egy magyar nő a férjével indult túrázni, a másik áldozatot pedig közvetlenül találta el a lehulló szikladarab.

A helyreállítási munkálatok eddig mintegy 1,4 millió euróba kerültek, amit az osztrák állam, az osztrák alpesi klub tartalékai és adományokból finanszíroztak. Azonban további 200 000 euróra van szükség a felújítás befejezéséhez, mondta Gerhard Jantscher, a Mixnitz Alpine Club munkatársa.

A szurdok újjáépítése során 64 hidat és létrát szereltek le, és még mindig van eltávolítandó fahulladék, valamint hiányzik a létrarendszer egy szakasza. A fenntartók reménykednek, hogy adományokból sikerül majd befejezni a munkálatokat, és a tervek szerint idén júliusra nyithatnak meg, ha minden jól alakul.

A Szépkilátás rovat három évvel a baleset előtt járt a Medve-szurdokban és a közeli Ötschergrabenben, amelyek népszerű kirándulóhelyek.