Szívszorító helyzetben a sajóládi tűzvészt túlélő család

A sajóládi tűzeset óta Csipke Mariann és családja rendkívül nehéz körülmények között él. Az édesanya gyakori kezelésekre szorul, az édesapa pedig csak alkalmi munkákat tud vállalni, amelyek alig fedezik az ételre és gyógyszerekre szánt költségeket.

Csipke Mariann novemberben három gyermekével együtt menekült meg a lángoló otthonukból, de súlyos sérüléseket szenvedett. A családfő, Kollárcsik József ezt követően vette át a család gondozását, míg felesége hosszú kórházi kezelésen esett át. Mariann csak februárban térhetett vissza a gyermekeihez, de a család nehézségei ekkor sem értek véget.

A család anyagi helyzete is válságosra fordult, hiszen a tűz után albérletbe költöztek, amit később el kellett hagyniuk. A biztosítóval kapcsolatos ügyintézés is akadozott, ezért ügyvédhez fordultak. A család a biztosítói kifizetésre számított, mivel az albérletre minden pénzüket elköltötték, a régi házukat pedig le kell bontani.

Májusban végül jó hír érkezett: a biztosító mégis fizetni fog. Egy olvasó felajánlott néhány bútort is a családnak, de még mindig komoly problémákkal küzdenek. Kollárcsik József a Borsnak elmondta, hogy bár egy ismerősük kölcsönadná az autóját a bútorokért való utazáshoz, nincs pénzük a benzinre.

A biztosító a család számlájára még nem fizetett, így az életük továbbra is anyagi nehézségekkel teli. Az édesanya rendszeres kezelésekre szorul, a gyermekek pszichológushoz járnak, és az édesapa csak alkalmi munkákat tud vállalni, amelyekből alig tudják fedezni az alapvető szükségleteiket.

Kollárcsik József hálás a felajánlásokért, de a bútorok elhozatalához szükséges költségek – körülbelül 50 ezer forint a benzinre – továbbra is megoldatlanok.