Letartóztatták az újpesti kettős gyilkosság gyanúsítottját

Letartóztatták azt az újpesti férfit, aki megölte a szüleit, és rátámadt az intézkedő rendőrre.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója elrendelte G. Attila letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit, majd amikor a rendőrök ezért intézkedtek vele szemben, az egyik rendőrt is megpróbált mellkason szúrni egy vadásztőrrel. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását több ember, köztük hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére.

A középkorú gyanúsított a IV. kerületi lakásukban egy éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették. Miután a rendőrség pénteken megtalálta a holttesteket, ő került elkövetőként a hatóság látókörébe. Amikor a rendőrök a történtek miatt lakásánál megjelentek, és felszólították, hogy álljon a falhoz, a férfi a ruházatából előrántott vadásztőrrel szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló rendőr mellkasa irányába szúrt. Sokkoló és testi kényszer alkalmazásával fogták el.

A gyanúsított a nyomozási bíró előtt, a letartóztatása elrendelése tárgyában tartott ülésen beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Beismerő vallomása ellenére – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A feltételezett elkövetőt, a házaspár 37 éves fiát egy órán belül elfogták a lakásán.