Több száz embert temetett maga alá Pápua Új-Guineán egy földcsuszamlás

Pápua Új-Guinea északi részén hatalmas földcsuszamlás történt, melynek következtében több mint ezer lakóépület dőlt össze és százak veszthették életüket.

A tragédia pénteken helyi idő szerint hajnali 3 órakor érte Kaokalam falut, Enga tartományban, ami körülbelül 600 kilométerre északnyugatra helyezkedik el a fővárostól, Port Moresby-től. A földcsuszamlás során több mint 300 ember és 1 182 házat temetett maga alá, amint azt Aimos Akem parlamenti képviselő bejelentette a Papua New Guinea Post Courier hasábjain.

A természeti katasztrófa következtében a közlekedés is megbénult az autópályákon, így a terület csak helikopterekkel közelíthető meg. A közösségi médiában megosztott felvételeken emberek láthatók, ahogy a romokon keresztül próbálnak átküzdeni magukat, remélve, hogy túlélőket találnak, miközben a háttérben nők gyászos sírása hallatszik.

James Marape miniszterelnök nyilatkozata szerint a katasztrófaelhárító tisztviselők, a védelmi erők és a közlekedési minisztérium is részt vesznek a mentési és helyreállítási munkálatokban.