Lázár: A vidékiek a legnagyobb kisebbség az országban

"Magyarország, Csurgó és minden egyes magyar ember jövője a tét a júniusi európai parlamenti és önkormányzati választásokon" – hangoztatta Lázár János építési és közlekedési miniszter egy Fejér megyei lakossági fórumon.

Az MTI beszámolója szerint Lázár János kiemelte, a kormánypárti politikusok azon dolgoznak, hogy "Magyarország még erősebb ország legyen, és különösen a vidéken élőknek minél több lehetőséget teremtsenek," mivel számukra "a vidéki ember különleges érték" .

A miniszter szerint szükséges megszüntetni azt az érzetet, hogy a vidéki ember másod-, vagy harmadrendű állampolgárnak érezze magát a saját hazájában. "Ott tartunk még mindig, hogy mi vidékiek vagyunk a legnagyobb kisebbség az országban," mondta Lázár .

Lázár János felhívta a figyelmet arra, hogy Budapest, mint az ország leggazdagabb városa, a legnagyobb adóbevétellel rendelkezik, és a főváros szeretné a legtöbbet elvinni a közösből. Ezzel szemben a kormányzati álláspont az, hogy "az erőforrásokat el kell küldeni az ország szélére is", ahol az emberek évtizedek óta várják a kitörés lehetőségét .

A miniszter arra kérte hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni június 9-én, és támogassák a Fidesz-KDNP pártszövetséget és jelöltjeit a választásokon, mert "meg fogják szolgálni a bizalmat". Hozzátette, hogy "Ha béke van, pénz is van, és a Fidesz az egyetlen olyan politikai közösség, amely a békét és a pénzt tudja garantálni minden magyar embernek" .

Lázár János szerint két csoport van a politikában: az egyik, mint mondja, minden hibájával együtt mindig kitart a nemzeti érdek mellett, ilyen a Fidesz-KDNP, a másik pedig az, amely "nyíltan, szemtelenül és szenvtelenül elfogadja a pénzt az amcsiktól", és szerinte akit az amerikaiak fizetnek, az "az amerikaiaknak muzsikál" .

Az orosz-ukrán háborúval összefüggésben azt mondta, hogy szerinte bármi, ami közelebb visz a háborúhoz, az a nemzet jövőjére közvetlen veszélyt jelent. A miniszter úgy vélte, sokan legyintenek, hogy nem kell ezzel foglalkozni, de a történelem tanulsága szerint óvatosnak kell lenni a kérdésben. "Ha mi fegyvert, pénzt adunk az ukránoknak, kiképzőbázisokat hozunk létre nekik, átengedjük a repülőtereinket az amerikaiaknak, hogy beszálljanak a háborúba, közelebb kerülünk a háborúhoz" – jelentette ki .

Lázár János az önkormányzati választásokra térve Füstös János (Fidesz-KDNP) újrainduló polgármestert és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit ajánlotta a választók figyelmébe. Füstös Jánost nyugodt, megfontolt, koncepcionális településvezetőként jellemezte, a jelöltekről azt mondta, tapasztalt, felelősséggel élő, másokról gondoskodni tudó emberek .

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője arra biztatta Csurgó jobboldali, keresztény-nemzeti gondolkodású választóit, menjenek el szavazni, mert rajtuk múlik, lesz a változás Brüsszelben és lesz-e folytatás Csurgón. Brüsszelbe olyan embereket kell küldeni, akik nem Soros György zsoldosai, hanem a magyar emberek zsoldosai, akik nem a háborút, hanem a békét, a biztonságot támogatják – fűzte hozzá .

Az elmúlt öt évben Csurgó több mint 7 milliárd forint kormányzati pályázati támogatást kapott fejlesztéseihez. Füstös János a beruházásokra példaként hozta fel kerékpárutak építését, több utca csapadékvíz-elvezetésének megoldását, intézmények felújítását. A következő időszakban befejezik a szálloda építését, új bölcsődét nyitnak, óvodát korszerűsítenek, utakat újítanak fel a városban .