Kilencen meghaltak egy indiai vegyi üzemben történt robbanásban

Pénteken helyi hatóságok közölték, hogy robbanás történt a nyugat-indiai Mahárástra állam egyik vegyi üzemében, Mumbai közelében, aminek következtében legalább kilenc ember életét vesztette és 64-en megsérültek.

A tragikus esemény csütörtökön történt, amikor a gyár kazánjában bekövetkezett robbanás tüzet okozott, ami a közeli gyárakra és házakra is átterjedt, a robbanás lökéshulláma pedig megrongálta az épületeket. A tűz következtében keletkezett sérülések száma és a halálos áldozatok száma is emelkedhet még, mivel a mentőcsapatok további áldozatokat találhatnak a romok alatt. A helyszínen jelen lévő Szacsin Szedzsal helyi közigazgatási tisztviselő szerint a lángokat már eloltották, de a robbanás okait még vizsgálják.

A Press Trust of India Twitteren közzétett videójában látható, hogy a Nemzeti Katasztrófavédelmi Erő (NDRF) és a tűzoltó csapatok folytatják a tűz elleni küzdelmet, amely az előző este tört ki.

Az indiai katasztrófavédelmi szolgálat tájékoztatása alapján a vegyi gyárban élelmiszerfestéket állítottak elő, és ehhez olyan erős kémiai reagenseket használtak, amelyek robbanást okozhatnak. Indiában a biztonsági szabályok gyengék, és még ezeket sem mindig tartják be, ami gyakori tűzesetekhez vezet. Az építtetők sokszor spórolnak a költségeken a biztonsági előírások betartásával kapcsolatban.